MAXtv PRVA  LIGA

Slaven Belupo odnio bod s Rujevice

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 18:56 Napisao  I. V.

Utakmica 20. kola: Rijeka - Slaven Belupo 1:1. Jugović je u 93. minuti promašio pobjedu

MAXtv Prva liga - 20. kolo

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 1:1

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 3500

Sudac: Damir Batinić (Osijek) 7

Strijelci: 1:0 Tomasov (25), 1:1 Arap (71)

Žuti kartoni: Maleš (57), Štiglec (81), Bradarić (90+1)

RIJEKA: Vargić 6, Ristovski 5,5, Samardžić 6, Mitrović 5,5, Zuta 5,5, Maleš 6, Močinić 5,5 (87 Bradarić -), Moises 5,5 (73 Balaj -), Sharbini 5,5 (59 Jugović 5,5), Tomasov 6,5, Bezjak 6

SLAVEN BELUPO: Rozman 6, Barić 6, Međimorec 6,  Galović 6,5, Štiglec 6, Paracki 6,5, Brlek 6,5 (75 Marciuš -), Crepulja 7, Ozobić 5,5, Delić 5 (64 Arap -), Ejupi  5,5 (58 Savić 6)  

Nogometaši Slavena Belupa uspjeli su ostati neporaženi u utakmicama protiv Rijeke ove sezone. U zadnjoj utakmici sezone gosti su odnijeli bod (1:1) zahvaljujući boljoj igri u drugom dijelu. Može i drugačije: Rijeka je u drugom dijelu neočekivano pala u snazi, što je atipično za momčad koja je pozitivne rezultate ove jeseni gradila prije svega na moći!   

Trener Željko Kopić iznenadio je pristupom, momčad Slavena Belupa počela se nadigravati kroz posjed lopte što nije običaj većine gostiju budući da je riskantno ostaviti napadače poput Tomasova i Bezjaka na čistini ispred vratara.

Takav pristup kao da je najviše iznenadio igrače Rijeke, koji su na početku predaleko stajali od igrača Belupa da bi u začetku mogli suzbiti svaki pokušaj nadigravanja. Rijeka je tek nakon petnaestak minuta  počela zatvarati praznine u međuprostoru, počeli su igrači u bijelim dresovima igrati agresivnije, pa se utakmica polako počela igrati pod kontrolom domaćina.

Gosti nisu odustali od namjere da stignu do Vargića, rizik se nije isplatio! U 25. minuti brzo su izašli na domaću polovicu i primili pogodak iz još brže kontre!

Na dugačko ispucanu loptu krenuli su Bezjak i Međimorec, slovenski napadač izdržao je duel, ostao na nogama, proigrao Tomasova koji se sjurio desnom stranom, izašao pred Rozmana i pogodio suprotni kut - 1:0! Ne može brže i jednostavnije!

Počelo je razdoblje tijekom kojega je lopta više boravila na polovici gostiju, pokušala je riječka momčad nekoliko puta organizirano ući u završnicu, ali je uvijek nedostajalo isto: potez odluke u zoni udarca! Rezime svega je da Rozman ni jednom nije morao ozbiljno intervenirati iako je lopta zujala oko kaznenog prostora.

U 37. minuti Slaven Belupo točno je pokazao što trener Kopić želi. Na kraju brze transformacije po desnoj strani Brlek se oslobodio Mitrovića, idealno ubacio na drugu stranu kaznenog prostora, gdje je Crepulja kao na treningu trznuo glavom i loptu poslao u suprotni kut. Vargić je elegantno poletio zrakom i odbio loptu!  

Srećom za domaćina, vratar Rijeke sjajno se uklopio u najljepšu akciju u prvom dijelu.

Nije Slaven Belupo odustao od pas-igre ni u drugom dijelu, morala je riječka momčad uložiti doslovno puno snage u duelima da bi držala goste daleko od Vargića. Kako je vrijeme odmicalo Rijeka je sve više izgledala zaokupljena isključivo čuvanjem rezultata

Budući da je riječki blok najbolji u HNL-u, lopta je u drugom dijelu pretežito kolala između dva kaznena prostora sve do 71. minute, kada je poduzetnija igra gostiju poremetila poredak u zadnjoj liniji riječke obrane koja nije bila dovoljno rezolutna.

Prvo je Savić ušao  iza leđa riječke obrane na lijevoj strani, zatim je Brlekov pokušaj zapeo u bloku, a onda se lopta nekontrolirano odbila do Arapa na desnoj strani kaznenog prostora, uslijedio je precizan udarac - 1:1.

Reakcija riječke momčadi ukazala je da se drugo poluvrijeme nije dogodilo slučajno. Umjesto da podigne ritam i agresivnost u potrazi za pobjedom, u igrače Rijeke kao da se uvukao strah od poraza.

Broj netočnih dodavanja u riječkoj momčadi rastao je kako se približavao kraj utakmice,  gosti nikakvih problema nisu imali sačuvati pozitivan rezultat.

Štoviše, u nekoliko povezanih akcija djelovali su opasnije od domaćina sve do 93. minute, kada je Jugović s 10 metara promašio vrata nakon što je Tomasov idealno odigrao povratnu loptu.

Na kraju lopta kao da je kaznila pristup Rijeke u drugom dijelu.

Fotogalerija Lario Tus

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.