MAXtv PRVA LIGA

Rijeka završila utrku za naslov prvaka

Nedjelja, 01. svibnja 2016. 21:05 Napisao/la  Igor Vranić

Utakmica 34. kola: Rijeka - Split 0:0

MAXtv Prva liga - 34. kolo

RIJEKA - SPLIT 0:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 2500

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) 6,5

Žuti kartoni: Bradarić (19), Samardžić (23), Oremuš (60), Barcenas (64), Vidović (64), Franjić (68), Maleš (69)

RIJEKA: Vargić 6, Ristovski 5,5, Lešković - (30 Mitrović 6), Samardžić 6, Zuta 5,5, Maleš 5,5, Bradarić 6 (76 Močinić -), Gavranović 5, Matei 5,5 (63 Vešović 6), Tomasov 5,5, Bezjak 5

SPLIT: Duka 7,5, Oremuš 6, Vrgoč 7, Rahmani 6,5, Majstorović 6,5, Obšivač 6, Vidović 6, Barcenas 5,5 (67 Pešić -), Bagarić 6, Franjić 6 (73 Špehar -), Arroyo 5,5 (84 Jukić -)

Dinamo je novi prvak! Rijeka nije uspjela pobijediti Split, pa je dva kola prije kraja završila utrku za titulom prvaka.

Utakmica protiv Splita završila je riječkom revijom promašaja tijekom koje je vratar Tomislav Duka postao središnja figura utakmice.

Svima u HNL-u odavno je jasno da su utakmice na postavljene obrane kronični problem ove momčadi Rijeke, Goran Sablić nije iznimka.

Trener Splita postavio je momčad u gustom bloku i odradio svoj dio posla.  Budući da je splitska momčad mogla fizički parirati u duelima, igrači Splita koncentrirano su odradili svoj dio posla.

Ostalo je prepušteno individualnoj kvaliteti riječkih igrača, koji u završnici nisu imali dovoljno kvalitete odigrati zadnji pas ili potez iznenađenja. Rijeka je stalno pritiskala, ali je zavšnica bila lako predvidljiva.

U 26. minuti morao je izaći Lešković kojemu je u utrci s Arroyom otkazala zadnja loža. Srećom u nesreći, Lešković je nemoćno pao nakon što stigao prvi do lopte ispred Vargića.

Valja izdvojiti tri donekle izgledne prilike do odmora: Ristovski (18) nije bio dovoljno miran da bi pravodobno odigrao kada je ušao u kazneni prostor.

Gavranović (32) je udario po lopti sa 18 metara, Duka je atraktivno poletio zrakom u prvoj i zadnjoj intervenciji u prvom dijelu.

U 38. minuti Tomasov nije dobro primio loptu kada se pojavio po sredini kazenog prostora.

U 45. minuti Splićani su došli do gol-prilike ni krivi, ni dužni!  

Vargić je prekratko odigrao na bok, Bagarić je presjekao dodavanje, ostao na otvorenom udarcu sa 17 metara desnom nogom, ali je Vargić pravodobno u padu zatvorio desni kut.

Riječka momčad obično u drugom dijelu digne ritam i agresivnost. Ovog puta ritam je dignula tek na kraju utakmice, ali izostalo je najvažnije.

Ne može se igračima Rijeke zamjeriti zbog pristupa, ali je nastup bio toliko prožet tehničkim pogreškama da ni jedna akcija nije smisleno završila do kraja.

Opasniji pokušaji Tomasova (48), Bradarića (76) i Vešovića (80) za svakoga vratara spadaju u rutinski dio posla.

U 87. minuti nakon ubačaja iz kuta Mitrović je udarcem glave loptu poslao u vratnicu, Bezjak je istoj minuti glavom loptu poslao pokraj vratiju.

U 89. minuti Duka je definitivno postao igrač utakmice!

Bezjak je uspio izmaći pažnji splitske obrane, sam krenuo prema Duki, koji je u padu nogom odbio loptu u poziciji kada vratari izgledaju kao na streljani.

U 94. minuti neprimjetni Gavranović ostao je sam ispred Duke, udarcem glavom loptu je skrenuo prema kutu, ali je Duka potvrdio sjajnu spremu.

Do same završnice imali su Splićani svojih napadačkih razdoblja, ali je dojam da pogodak nikad ne bi postignuli.

Isto kao ni Rijeka!

Fotogalerija Lario Tus

Standings provided by Sofascore