MAXtv Prva liga: Rijeka slomila otpor Splita u završnici, Tomasov i Balaj osigurali pobjedu

Srijeda, 29. travnja 2015. 19:52 Napisao  I. V.

Utakmica 31. kola: Rijeka - Split 2:0.   Daleko od toga da je Rijeka igrala dojmljivo, ali Split nikada na Kantridi nije izgledao bezopasnije.

MAXtv Prva liga - 31. kolo

RIJEKA - SPLIT 2:0

Stadion na Kantridi. Gledatelja  4000

Sudac: Željko Frković (Gospić) 7

Strijelci: 1:0 Tomasov (76), 2:0 Balaj (90+1)

Žuti kartoni: Vidović (29), Lešković (45+1), Roce (59), Samardžić (71), Galović (83)

RIJEKA: Vargić -, Tomečak 6, Samardžić 6,5, Lešković 6, Bertoša 6, Radošević 6 (52 Močinić 6), Bradarić 6, Sharbini 5,5, Alex 5,5 (69 Ajayi -), Tomasov 6,5 (89 Ivančić -), Balaj 6

SPLIT: Zagorac 5, Radotić 5 (61 Galović 5), Barbarić 5,5, Vrgoč 5, Glavina 5, Vidović 5,5, Kvesić 5 (79 Erceg -), Mršić 5, Bagarić 5, Roce 5 (75 Blagojević -), Cikalleshi 5,5

Nogometaši Rijeke ostvarili su pobjedu protiv Splita u utakmici, koja će biti zaboravljena već na prvom treningu. Daleko od toga da je Rijeka igrala dojmljivo, ali Split nikada na Kantridi nije izgledao bezopasnije.

Rijeka je u prvom dijelu stvarala šanse, a u drugom postizala pogotke. Prema očekivanju sve što je bilo zanimljivo događalo se ispred vratara Zagorca, koji u prvom dijelu nije bio u središtu pozornosti zahvaljujući Tomasovu. Triput je napadač Rijeke u prvih dvadeset minuta izlazio pred Zagorca, ni jednom nije u završnici izgledao kao napadač koji živi od pogodaka.

U 9. mnuti Alex je elegantno prebacio zadnju splitsku liniju,  Tomasov se zavukao iza leđa splitskih braniča i onda nedovoljno odlučno ušao u udarac da pod pritiskom ne bi promašio vrata sa 8 metara.

U 19. minuti Tomasov je izbacio iz ravnoteže dvojicu splitskih braniča, otvorio poziciju za otvoreni udarac s 13 metara i promašio. Minutu kasnije Radošević je okomitim ubacivanjem omogućio Tomasovu da lakoćom iz blizine postigne pogodak, koji bi sigurno promijenio tok utakmice. Ovako su ritam riječkih napada počele prekidati sve nervoznije reakcije igrača i pogreške u pas-igri. Sa svakim promašenim zicerom bilo je sve manje strpljenja!

Kada je Tomečaku u 32. minuti Zagorec ušao u udarac u situaciji,  koja je više puta ove sezone završavala pogotkom riječkog braniča, bilo je jasno se Rijeka neće lako osloboditi  tereta favorita.

Split je jednom izravno zaprijetio, Cikalleschi  je u 40. minuti snažno uputio loptu iz slobodnog udarca, Vargić je pravodobno reagirao nakon što se lopta odbila od bloka.

Neposredno pred odmor (42) i Balaj je pokazao da srijeda nije njegov dan. Po Tomečakovu ubačaju zdesna, Balaj je loptu iz blizine poslao na zapadnu tribinu.

U drugom dijelu trener Zoran Vulić zatvorio je tzv. međuprostor odakle su u prvom dijelu dolazile upotrebljive lopte za Tomasova, splitski blok stajao je vrlo plitko što znači da je Rijeka morala  forsirati bokove. Drugoga izbora nije bilo budući da Sharbini nije došao na utakmicu, pa su  sve napadačke akcije završavale  tamo gdje inače počinju kada igra Sharbini.  

Do 76. minute Rijeka je imala samo jednu priliku. U 55. minuti Zagorec je prvo početnički pogriješio u izasku na loptu ubačenu iz kuta, a onda je bravurozno reagirao nakon što je iza njegovih leđa Alex loptu uputio u prazna vrata.

U 76. minuti Bertoša je prošao lijevom stranom, oštro ubacio u visini peterca gdje je Tomasov u naletu pokupio loptu i zatresao mrežu - 1:0. Pobjednik je bio odlučen, jer splitska momčad ama baš  ničim nije pokazala da može postići pogodak na Kantridi.

U sudačkoj nadoknadi Balaj je skrenuo loptu i u svom stilu, uz obilnu pomoć Glavine, postigao pogodak za 2:0.

Fotogalerija Lario Tus

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.