MAXtv PRVA LIGA

Rijeka dokazala da igra najbolji nogomet u HNL-u

Nedjelja, 10. kolovoza 2014. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Split - Rijeka 0:3. Sedam Kramarićevih pogodaka govore sve o igri najboljeg igrača i momčadi 

MAXtv Prva liga - 4. kolo

SPLIT - RIJEKA 0:3

Park mladeži. Gledatelja: 1500

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7

Strijelci: 0:1 Leovac (1), 0:2 Kramarić (55), 0:3 Kramarić (73)

Žuti kartoni: Lešković (31), Cikalessi (58), Krstanović (61), Tomečak (85)

SPLIT: Vuković 5,5, Rugašević 5, Glumac 5, Galović 5, Radotić, Dujmović 5 (46 Cikallesi 5,5), Vidović 5,5, Glavina 5, Rog 5 (63 Vojnović 5), Belle 5 (46 Bagarić 5,5), Bilić 5

RIJEKA: Vargić 7, Tomečak 6,5, Samardžić 6,5, Lešković 6,5, Leovac 7, Brezovec 6,5, Jajalo 6,5 (66 Zlomislić -), Kvržić 6,5 (84 Ćanađija -), Jugović 6,5, Kramarić 7,5 (75 Jahović -), Krstanović 7

Nogometaši Rijeke pobijedili su Split rezultatom 3:0 i ostvarili 14. pobjedu u nizu koji traje od 33. kola prošle sezone. Rijeka je pobijedila u Parku mladeži impresivnim načinom, koji ne ostavlja ni trunke sumnje da momčad Matjaža Keka igra najbolji nogomet u HNL-u.

U 1. minuti Kvržić je ubacio okomitu loptu po lijevoj strani kaznenog prostora domaćina, gdje se neočekivano iz suprotnog smjera ubacio lijevi branič Leovac. Uslijedio je precizan prizemni udarac i  Rijeka je povela nakon nepunih tridesetak sekundi - 0:1.

Osim što je Leovčev pogodak šokirao domaćine, koji desetak minuta nisu mogli povezati dva suvisla dodavanja, rano vodstvo odredilo je način igre koji puno vođe odgovara Rijeci nego Splitu. Prepustila je riječka momčad posjed lopte splitskoj zadnjoj liniji, što je značilo da će domaćin ostvariti veći posjed lopte s kojom nije znao što uraditi. Kako je u fazi obrane funkcionirala riječka momčad najbolje ukazuje podatak da  je jedino Vidović (35) uspio zaprijetiti nepreciznim udarcem s 21 metra. Ni jedan drugi splitski igrač tijekom prvoga dijela utakmice nije dospio u iole povoljniju poziciju za udarac prema Vargiću.

U prvom dijelu Split je najviše iznenadio mlakim ritom i neagresivnom igrom, što je moćnoj riječkoj momčadi omogućilo da bez problema dobiva duele i utakmicu kontrolira rutiniranim pristupom. Splićani su morali biti zadovoljni što su na odmor otišli sa samo jednim pogotkom zaostatka. Krstanović (8) i Samardžić (45+1) udarcima glavama u obećavajućim pozicijama pogodili su vratara Vukovića, koji je sjajno obranio Kvržićev (24) udarac iz okreta s 8 metara. U više nego izgledne prilike svakako spada kontranapad u 33. minuti na kraju kojega je Kramarić neprecizno pokušao proigrati Krstanovića pred kojim je stajao samo vratar Vuković.

Početkom drugoga dijela trener Splita Ivan Matić obavio je dvije izmjene (Cikallesi, Bagarić) kojima je pokušao stvoriti kakav-takav pritisak na riječku obranu. Ništa se zbog toga nije posebno dogodilo desetak minuta, a onda je sijevnula riječka kontra. Pobjegao je Krstanović desnim bokom, proigrao Kramarića na suprotnoj strani. Ubojita reakcija najboljeg strijelca HNL-a značila je da će vratar Vuković otići u prazno, a lopta završiti u mrežu suprotnog kuta - 0:2.

Nerealna splitska nada u preokret nestala je u 64. minuti, kada je Bilić sam na vrhu kaznenog prostora primio nasumice odbijenu loptu, pokušao u trku zaobići Vargića, koji je u duelu bio dovoljno brz odbiti u padu loptu preko linije igrališta. Bila je to prva i zadnja splitska prilika koja se dogodila spletom okolnosti i neopreznosti riječkih braniča.  

U 73. minuti Rijeka je dotukla nemoćni Split! Krstanović je u skoku odnio loptu Glumcu, Kramarić je osjetio trenutak, primio loptu i s vrha kaznenog prostora elegantno prebacio Vukovića - 0:3. Sedam Kramarićevih pogodaka u 4 kola sve govori o igri najboljeg igrača i najbolje momčadi HNL-a na početku sezone. A dvije Vargićeve obrane (Bagarić 75, Cikallesi 83) govore da najbolja momčad ima imati najboljeg vratara u HNL-i.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.