MAXtv PRVA LIGA

Josip Mišić presudio bivšima u Osijeku

Nedjelja, 31. srpnja 2016. 21:14 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Osijek - Rijeka 0:1

Rijeka je nastavila niz pobjeda, u 3. kolu pogotkom Josipa Mišića riječka momčad pobijedila (1:0) je Osijek u Gradskom vrtu.

U 94. minuti iz velike gužve na brisanom prostoru iskosa desno pojavio se Lulić, koji je postavio nogu na ubačaj  izvana. Lopta je fijuknula pokraj Prskala, okrznula desnu vratnicu i izašla izvan igrališta.

Slično kao u Istanbulu, protivnik Rijeke praktično jedinu priliku nije iskoristio u zadnjim trenucima utakmice.

Naravo da momčadi Osijeka i Istanbula ne mogu stati u istu nogometnu rečenicu. Kako to obično biva, od velikih osječkih najava na terenu se malo toga konkretno vidjelo.

Tek u samoj završnici Osječani su izgledali nešto opasnije budući da se riječka momčad povukla u obranu čime je riskirala da se iz nekoliko gužvi odnekud pojavi netko poput Lulića u 94. minuti.

U ritmu utakmice koji je bio relativno usporen prema visokim riječkim kriterijima, osječka momčad u prvom dijelu utakmice više je pazila da ne sjevne neka riječka kontra nego što je pokušavala stvoriti pritisak na riječku obranu.

Oprezni osječki i odmjereni riječki nogometaši nisu do odmora pokazali ništa po čemu je utakmica trebala biti derbi kola. Jedino je Rijeka u svakom dodavanju ipak pokazivala klasu više od Osijeka.

Matjaž Kek ostavio je Tomasova na tribinama, a Gavranovića i Eleza na klupi. Zamijenili su ih nedorečeni Matei na boku, Šofranac koji je djelovao vrlo sigurno u debiju na mjestu stopera, dok je Mišić ostvario najvažnije u nogometu.

U 40. minuti Mišić je s 15 metara uputio udarac, lopta je okrznula Petrovića, promijenila smjer i završila putanju u mreži - 0:1.

Mišić se nije radovao pogotku protiv kluba iz kojega je stigao u Rijeku.

U prvom dijelu Osijek nije pokazao ama baš ništa što bi moglo naslutiti pogodak.

Nakon petnaestak minuta drugoga dijela, Osijek je očekivano počeo preuzimati više rizika u igri. Počela se osječka obrana dizati dosta visoko čime je od izražaja počela dolaziti riječka igra na kontre.

No, ovog puta transformacija niti je bila dovoljno brza, niti je završnica bila precizna.

U 69. minuti najbolju riječku priliku nije iskoristio Bezjak, koji nije dobro reagirao nakon što je Ristovski precizno pogodio suigrača u glavu. Bezjak nije dobro zahvatio loptu na četiri metra od Mikulića.

U 78. minuti Gavranović, Bezjak i Ćanađija zakomplicirali su mogućnost da u brzoj kontri privedu kraju više nego povoljnu situaciju za pogodak. Igrač viška nije se pokazao prednošću, Gavranović i Bezjak trebali su ipak malo bolje reagirati prije nego što je sve završilo ne baš preciznim Ćanađijinim udarcem, Mikulić je nogom odbio loptu.

Minuti kasnije Mitrović je nakon ubačaja iz kuta s(p)retno nogom loptu skrenuo u gredu.

Riječani su ispucali svoje prilike, počelo je razdoblje klasičnog fizičkog pritiska s mnogo nasumice upućenih lopti u kazneni prostor.

Obrana Rijeke uspjela je zadržati koncentraciju u pretežito zračnim duelima iz kojih se nešto moglo dogoditi samo spletom (ne)sretnih okolnosti.

Na kraju je riječku momčad lopta opet nagradila za pozitivan pristup, baš kao u Istanbulu.

OSIJEK: Mikulić, Matas, Lukić, Lesjak, Arsenić, Petrovikj (74 Grgić), Mioč (85 Marin), Vojnović, Knežević, Boban, Perošević (46 Lulić)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Šofranac, Mitrović, Zuta, Maleš, Bradarić, Mišić (78 Ayaji), Matei (73 Ćanađija), Vešović (65 Gavranović), Bezjak

Utakmica 3. kola: Osijek - Rijeka 0:1 (Mišić 40)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.