MAXtv PRVA LIGA

Josip Radošević izjednačio u 94. minuti

Subota, 04. travnja 2015. 18:58 Napisao  I. V.

Utakmica 22. kola: Rijeka - Dinamo 2:2. Strahonja izazvao salve nezadovoljstva

MAXtv Prva liga – 27. kolo

RIJEKA – DINAMO 2:2

Stadion na Kantridi. Gledatelja: 5000

Sudac: Marijo Strahonja (Zaprešić) 5,5

Strijelci: 1:0 Balaj (30), 1:1 Pjaca (47), 1:2 Sigali (82), 2:2 Radošević (90+4)

Žuti kartoni: Jugović (25), Taravel (27), Fernandes (56), Bradarić (57), Sharbini (60), Močinić (65), Pinto (89)

Crveni karton: Fernandes (82, drugi žuti na klupi)

RIJEKA: Vargić 6, Tomečak 6, Mitrović 6, Lešković 6, Leovac 6,5, Radošević 6,5, Bradarić 6, Alex 5,5 (78 Ivančić -), Jugović 6 (61 Močinić 6 ), Sharbini 6,5 (83 Vešović -), Balaj 6,5

DINAMO: Eduardo 6, Sigali 6,5, Šimunović 6, Taravel 6,5, Pinto 6, Ademi 6,5 (67 Vukojević -), Machado 6,5, Pjaca 6,5, Matel 6, Ferandes 6,5 (77 Čorić -), Henriquez 5,5

U 94. minuti Josip Radošević primio je loptu na 25 metara nakon što je izveden posljednji udarac iz kuta. Po fantastičnom udarcu lopta je udarila u desnu vratnicu i završila u mreži, Rijeka je izjednačila u posljednjim sekundama nabrijane utakmice – 2:2.

Trener Zoran Mamić počeo je utakmicu s trojicom stopera (Sigali, Šimunović, Taravel) i dvojicom klasičnih napadača (Ferandes, Henriquez) iza kojih je ulazio Pjaca. Dinamo tako nikada na Kantridi nije igrao u Mamićevu mandatu, raspored je funkcionirao jako dobro u oba pravca na početku utakmice.

Matel i Pinto stajali su vrlo blizu Leovcu i Tomečaku na bokovima, što je težište riječke igre prebacilo u sredinu. Tamo gdje su prije svih Alex i Sharbini trebali stvarati višak u igri „jedan na jedan“, što protiv fizički moćnih igrača Dinama nije bilo lako.

Zbunio je Mamićev pristup Riječane na početku utakmice. Po skliskom travnjaku već u 3. minuti presrela je gostujuća momčad dodavanje bijelih, sjevnula je kontra „tri na dva“, Henriquez nije bio precizan na ulazu u kazneni prostor.

U 7. minuti uhvatila je modra momčad u raskoraku riječke stopere, Pjaca je gurnuo Fernandesa udesno prema Vargiću, koji je odbio snažno upućenu loptu u prsa.

Nakon početnih previranja riječka se momčad postavila čvršće na poludistanci, gdje su Tomečak i Leovac počeli stjecati prednost na širokom prostoru. Nekoliko se puta riječka momčad obećavajuće transformirala prije vodstva u 30. minuti.

Sharbini i Leovac izigrali su modru obranu na lijevoj strani, Leovac je prizmeno ubacio, Eduardo nije dobro procijenio putanju lopte, spetljala se modra obrana što je Balaj iskoristio i na daljnjoj vratnici iz blizine gurno loptu u mrežu – 1:0.

Pojačao je Dinamo pritisak u zadnjih petnaestak minuta, daleko viša razina agresivnosti od prosjeka HNL-a natjerala je riječku momčad na organizirani uzmak. Ništa modri nisu konkretno napravili u razdobljima kontinuiranih napada, koji su završavali ubačajima bez završnice.

Zato je prva akcija u nastavku završila kako su gosti priželjkivali. U 47. minuti Pjaca se ubacio iza leđa Fernandesu, koji je odigrao okomito između ukopanih riječkih stopera. Pjaca je izašao sam po sredini kaznenog prostora i lagano poentirao pokraj istrčalog Vargića – 1:1.

U 53. minuti počele su se tresti stijene na Kantridi od proloma nezadovoljstva na tribinama! Balaj je u polukontri proigrao   Jugovića, koji je krenuo prema Eduardo. Bacio se vratar Dinama pod noge Jugoviću,  pokupio je igrača Rijeke i loptu.

Teško se s tribina moglo procijeniti što je Eduardo prvo dotaknuo, loptu ili nogu. Strahonja je odlučio da vratar Dinama nije učinio prekršaj za najstrožu kaznu zbog čega je skočila cijela riječka klupa. Fizioterapeut Alen Ilić morao je na tribine zbog prigovora.

Desetak minuta trebalo je da se smire tenzije na tribinama i terenu. Utakmica je prerano ušla u razdoblje kada je počeo prevladavati oprez od neforsirane pogreške. Dugo se vremena ništa nije dogodilo do prve pogreške.

Ne može se reći da je pogreška bijele obrane u 82. minuti bila neforsirana, ali takve se pogreške ne smiju događati momčadima koje misle ozbiljno.

Ubacio je Machado iz prekida u kazneni prostor, u velikoj gužvi lopta se sretno odbila točno na noge Sigaliju, koji nije imao težak posao – 1:2.

Najveći pljesak pri kraju utakmice dobili su specijalci, koji su na stadion ušli u 90. minuti i zapriječili dijelove tribina na zapadnom dijelu na kojima su bili navijači Rijeke. U zraku se osjećala negativna energija kada je Hernandez u 88. minuti udarcem glavom promašio prazna vrata.

U 94. minuti Josip Radošević smirio je strasti na tribinama fantastičnim pogotkom.

Na terenu nije bilo tako, kada je Zoran Mamić narnuo na suca Strahonju nakon što je odsvirao kraj utakmice. Prigovarali su gosti da sudac nije smio suditi udarac iz kuta za Rijeku nakon kojega je Radošević zatresao mrežu.

Fotogalerija Lario Tus

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.