MAXtv Prva liga: Osijek u sudačkoj nadoknadi svladao Zadar, Slaven Belupo kod kuće bolji od Zagreba

Nedjelja, 19. travnja 2015. 19:11 Napisao/la  SC

Utakmicet 29. kola: Osijek - Zadar 2:1, Slaven Belupo - Zagreb 2:1

MAXtv Prva liga - 29. kolo

OSIJEK - ZADAR 2:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 2000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Perošević (6) 1:1 Pešić (23) 2:1 Laštro (90+2)

Žuti kartoni: Matas (Osijk), Ikić, Terkeš (Zadar)

Crveni karton: Terkeš (82 - drugi žuti)

OSIJEK: Miulić, Bralić, Vojnović, Perošević, Laštro, Jamak (87 Lukić), Barišić, Škorić, Šorša, Matas, Aneff (63 Glavaš

ZADAR: Matković, Čirjak (65 Okechukwu), Ješe, Pušić, Gabrić (46 Šarić), Jerbić, Pešić, Krajačić, Terkeš, Banović, Krstanović (88 Ikić)

Pogotkom Nevena Laštre u drugoj minuti sudačke nadoknade nogometaši Osijeka stigli su do velike pobjede u 29. kolu domaćeg prvenstva. Novim domaćim slavljem izabranici Ive Šuška uhvatili su priključak na dnu ljestvice. Domaći je sastav poveo u šestoj minuti. Škorić je nabacio a Perošević glavom pogodio za rano vodstvo Osijeka.

Zadrani izjednačuju golom Pešića iz 23 .minute, no na kraju utakmice ostaju s igračem manje zbog drugog žutog kartona Terkeša. U završnici se dogodio pogodak Laštre nakon ubačaja Matasa. Osijek je slavio na dan kada njegova navijačka skupina Kohorta slavi 27. rođendan.

SLAVEN BELUPO - ZAGREB 2:1

Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja 2000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: 1:0 Mirić (18) 1:1 Jurendić (59-11m) 2:1 Mirić (83) 

Žuti kartoni: Purić, Brlek (Slaven Belupo) Boban, Krovinović (Zagreb)

SLAVEN BELUPO: Picak, Grgić, Crepulja, Mišić (90 Edson), Ejupi (76 Mihaljević), Brlek, Delić, Purić, Fuštar, Mirić (86 Paracki), Gregurina

ZAGREB: Livaković, Jurendić, Krovinović, Konopek (27 Ljubičić), Mudražija, Muić, Kolinger, Stepčić (79 Šulc), Štiglec, Medić, Boban

Borba za opstanak u domaćem prvenstvu sve je kompliciranija. Nakon nedjeljnih rezultata jasno je kako čak šest ekipa ne može mirno spavati uoči sedam posljednjih kola. Među onima koji su otežali svoju situaciju svakako je i Zagreb koji je doživio treći poraz u nizu u Koprivnici, protiv Slavena koji je još jednom pokazao da je vrlo opasan na domaćem terenu.

Koprivničani koje vode Ante Čačić imali su inicijativu od samog početka utakmice koju su okrunili pogotkom u 18. minuti. Krasno je utrčao Ante Mirić i sigurno realizirao. Zagreb je nakon primljenog gola zaigrao bolje i dočekao svoju priliku u 59. minuti. Tada je Fuštar srušio Medića u kaznenom prostoru, a Jurendić sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Bod u Koprivnici bio bi jako dobar za pjesnike, no nisu ga uspjeli osvojiti. U 83. minuti Mirić je vješto probio desnu stranu i zatim uz pomoć noge Kolingera prevario Livakovića i zabio pobjednički pogodak. Slaven je ovim trijumfom prešao Zagreb na ljestvici koji ima samo šest bodova ispred najugroženijih i niz poraza koji ga gura prema dnu. S obzirom na žestinu kojom se Osijek, Zadar i Istra bore za opstanak ta bi razlika mogla biti nedovoljna ako se Medićevi igrači ne trgnu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.