MAXtv Prva liga: Marko Futacs postigao četiri pogotka, Hajduk pregazio Inter na Poljudu

Subota, 20. svibnja 2017. 21:13 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 35. kola: Hajduk - Inter 6:0. Futacs na listi najboljih strijelaca HNL-a pretekao Andrijaševića i Hodžića


MAXtv Prva liga - 35. kolo

HAJDUK – INTER   6:0

Stadion Poljud. Gledatelja 5.511.

 Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7
 
Strijelci: 1:0 Futacs (16), 2:0 Futacs (52), 3:0 Futacs (55-11m), 4:0 Tudor (58), 5:0 Vlašić (62), 6:0 Futcas (69)

Žuti karton: Nižić (Hajduk), Begić (Inter)

HAJDUK: Stipica 6,5, Tudor 6,5, Nižić 6, Terziev 6, Memolla 6,5, Jefferson 6, Savvas 6,5 (od 60. Kožulj 6), Barry 6,5, Vlašić 8 (od 72. Jandrek -), Erceg 7, Futacs 9 (od 76 Said -).

INTER: Mrmić 5,5, Bosec 5, Filipović 5, Begić 5, Mikulić 5 (od 62. Blažević 5), Mazalović 5, Postonjski 5, Mujagić 5,5 (od 78. Mamut -), Šiljić 55, Zulim, Kolar 5 (od 65. Knez -).

Hajduk vodi borbu sa Osijekom za treću poziciju na kraju sezone, pobjeda protiv Intera iz Zaprešića bila je imperativ.

Od prve minute dvoboja Interom krenuli su agresivno, trener Carrillo na travnjak je poslao najbolju jedanaestoricu.

Svoju nadmoć okrunili su u 16. minuti golom Futacsa, koji je s 18 metara pucao ljevicom, pogodio je donji lijevi kut gola Mrmića nakon što je Vlašić oduzeo loptu Postonjskom na nekih tridesetak metara od gola gostiju.

Imali su gosti u 45. minuti priliku doći do izjednačenja.

Pažnji obrane bijelih izmakao je Mujagić, ubacio u peterac, a tamo je ispred Kolara dobro reagirao Tudor i spasio siguran pogodak.

Na početku drugog dijela Savvas je idealno uposlio Futacsa, koji je ušao u kazneni prostor pucao je sa desetak metera Mrmić je obranio njegov udarac, lopta se odbila do Hajdukovog Mađara, koji je  sa 6 metara prebacio prazna vrata.

Domaćini su povećali prednost u 52. minuti, Vlašić je pronašao Ercega na lijevom boku, koji je pobjegao obrani gostiju, ubacio je u kazneni prostor Futacs je bio sam glavom sa  8 metara pogađa mrežu nemoćnog Mrmića.

 Minutu poslije u prilici je bio Kolar, no Stipica je obranio njegov udarac.

 Zabio je Futacs hat-trick u 55. minuti, lopta je nakon ubačaja Vlašića u kaznenom prostoru u ruku udarila Mikulića.
 
 Glavni sudac Jović uvažio je sugestiju pomoćnika Modrića, koji mu je signalizirao kazneni udarac.
 
 Nastala je mala gužva tko će izvesti penal, želio ga je pucati Erceg, no trener Carrillo je „naredio“ da ga izvede Futacs, koji je bio siguran realizator.
 
 Nastavili su domaćini sa golijadom, u listu strijelaca upisao se Tudor nakon ubačaja Memolle, da bi potom Erceg pronašao Vlašića koji sa 13 metara puca i pogađa mrežu nemoćnog Mrmića.

 Nisu se domaćini zadovoljili "petardom" u mreži Mrmića, nastavili su i nadalje prijetiti golu gostima, što je urodilo plodom u 72. minuti, kada je Futacs  četvrti put zatresao mrežu gostiju nakon proigravanja Vlašića.

 Tim pogotkom Futacs je pretekao na listi najboljih strijelaca HNL-a Andrijaševića i Hodžića, zabio je ukupno 16 pogodaka.
 
 Hajduk se uvjerljivom pobjedom oprostio od svojih vjernih navijača koji se dogodine nadaju napokon osvajanju titule prvaka.

Prije početka susreta na travnjak su izašle pionirska, kadetska i juniorska momčad Hajduka, koje su prije nekoliko dana u Ludbregu odigrale utakmice finala kupa Hrvatske sa vršnjacima iz Dinama.

 Pioniri i juniori su osvojili pehar namjenjen osvajaču Kupa dok su kadeti poraženi. Otišli su pozdraviti Torcidu, koja im je skandirala: Ovo je Hajduk!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.