MAXtv Prva liga: Lokomotiva svladala Osijek i otvorila vrata kvalifikacija za Europsku ligu

Nedjelja, 24. travnja 2016. 21:40 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Lokomotiva - Osijek 2:0

MAXtv Prva liga - 33. kolo

LOKOMOTIVA - ZAGREB 2:0

Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 340

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Aralica (72), 2:0 Arsenić (86-ag)

Žuti kartoni: Aralica (Lokomotiva), Špičić, Matas (Osijek)

Crveni karton: Špičić (Osijek) 48 - drugi žuti karton

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Barišić, Marić, Fiolić, Perić, Cekici (17 Kolar), Grezda (84 Šunjić), Prenga, Leko (58 Aralica), Capan

OSIJEK: Malenica, Mioč, Džolan, Špičić, Mandić, Radotić (51 Arsenić), Lesjak, Šorša (61 Šorša), Grgić, Matas (87 Štrkalj), Čuljak

Nogometaši Lokomotive pobijedili su Osijek 2:0 na domaćem terenu i tako se sasvim približili osiguranju četvrtog mjesta koje bi im moglo donijeti kvalifikacije za Europsku ligu.

Matija Špičić drugim žutim kartonom u 49. minuti usmjerio je utakmicu na mlin lokosa koji su brojčanu prednost na terenu iskoristili u 72. minuti golom Ante Aralice. Mladom Zagrepčaninu bio je to prvijenac u HNL-u u četvrtom nastupu.

Sudac Marin Vidulin pokazao je na bijelu točku u 78. minuti nakon minimalnog kontakta Grgića s Bartolcem. Benedikt Mioč loptu je poslao visoko preko gola.

Kad već slavonski bijelo-plavi nisu mogli do gola u protivnički gol, zabili su ga u svoj. Zoran Arsenić četiri minute prije kraja skrenuo je ubacivanje Kolara s desne strane u vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

Lokomotiva je povećala razliku u odnosu na petoplasirani Split na pet bodova i, zadrži li to mjesto do kraja, plasirat će se u Europu ako Slaven Belupo ne osvoji Kup, u suprotnom će posljednja europska viza pripasti Koprivničanima. Osijek je i dalje matematički nesiguran u ostanak u ligi jer ima sedam bodova više od devetoplasirane Istre 1961 tri kola prije kraja.

Standings provided by Sofascore