MAXtv PRVA LIGA

Lokomotiva osvojila povijesni bod protiv Dinama

Subota, 26. travnja 2014. 16:43 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Lokomotiva - Dinamo 1:1. Halilović donio Dinamu bod u 90.

MAXtv Prva liga, 33. kolo

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1.000. Sudac: Burilo (Osijek).

Strijelci: 1:0 Pjaca (38'), 1:1 Halilović (90').

LOKOMOTIVA: Zelenika, Gorupec, Prenga, Ćalušić, Bartolec, Chago, Šovšić, Trebotić (od 90' Mrzljak), Mišić (od 29' Begonja), Pjaca, Šitum (od 71' Budimir).
 
DINAMO: Ježina, Pinto, Šimunović (od 30' Capan), Šimunić, Lima (od 62' Pivarić), Leko, Brozović, Antolić, Halilović, Ćorić (od 46' Husejinović), Soudani.

Nogometaši Lokomotive i Dinama podijelili su bodove odigravši 1:1 i lokosi su tako u 13. međusobnom ogledu osvojili prvi bod u povijesti Hrvatske nogometne lige! Lokosi su ujedno  prokockali važna dva boda u borbi sa Splitom za četvrto mjesto i plasman u Europsku ligu.

Lokomotiva je povela u 38. minuti. Begonja je u polukontri pronašao Pjacu na desnoj strani. Nogometaš Lokomotive prošao je Limu i mirno poentirao - 1:0.

Dinamo je u drugom dijelu krenuo u ofanzivu, lokosi su parkirali autobus pred vratima čekajući priliku iz kontre. Modri su imali nekoliko dalekometnih pokušaja, u 69. minuti ubacio se Antolić, ali njegov pokušaja iz izgledne prilike obranio je sigurni Zelenika. Četiri minute kasnije glavom je pucao Soudani, blokirao je Ćalušić. U nastavku akcije pucao je Antolić i u ruku pogodio braniča Lokomotive. Modri su tražili najtrožu kaznu, ali sudac Burilo samo je pokazao na korner.

U 81. minuti Halilović je izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, ali Leko je loše pucao. Ako je to bila izgledna situacija, priliku Soudanija u 89. minuti bilo je lakše pogoditi nego promašiti. Jedan ubačaj stigao je do napadača Dinama koji je s tri metra, neometan, umjesto mreže pogodio Zeleniku.

Ipak, u idućem korneru lopta je stigla do Halilovića na rubu kaznenog prostora koji je potegnuo i pogodio uz stativu - 1:1. Lokomotiva je na kraju mogla i pobijediti Šovšić se sjurio u kazneni prostor i onda iz čiste situacije promašio gol.

Standings provided by Sofascore