MAXtv PRVA LIGA

Lokomotiva osvojila bodove na gostovanju u Sigetu

Subota, 13. srpnja 2013. 20:51 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva 0:2

MAXtv prva liga – 1. kolo

 

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – LOKOMOTIVA 0:2

 

Igralište u Sigetu. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

 

Strijelci: 0:1 Šitum (29), 0:2 Bručić (49)

 

Žuti kartoni: Gregov, Sivonjić (H. dragovoljac)

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Doležal, Mrčela, Gregov, Tomić, Brtan, Jazvić (65 Ljubičić), Jakšinić (71 Todorić), Kluk, Živković, Sivonjić (78 Jajčinović)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Musa, Trebotić, Mrzljak, Chago (Plum 90+1), Šitum, Mišić (78 Martinac), Bručić (70 Pjaca)

 

Nogometaši Lokomotive ostvarili su prvu pobjedu u sezoni na ne baš zahtjevnom gostovanju u Sigetu. Iako su igrači novog prvoligaša nešto pokušavali,  Hrvatski dragovoljac ipak nije bio protivnik koji bi doveo u pitanje pobjedu Lokomotive.

 

U 29. minuti Šitum se zavukao za leđa domaće obrane, utrčao i pravodobno loptu skrenuo vanjskom stranom kopačke za elegantno izvedeni završni udarac – 0:1. Time je utakmica praktično bila riješena budući da Dragovoljci nemaju kvalitetu kojom bi uzvratili momčadi poput Lokomotive.

 

U 49. minuti Chago je pobjegao lijevom stranom, ubacio Bručiću, koji uz dosta sreće postiže pogodak. Lopta se od vratnice odbila u Čovića prije nego se otkotrljala u mrežu – 0:2.

 

Nakon drugog pogotka domaćin je malo pojačao pritisak, gosti su se primirili na svojoj polovici i kontrolirali rezultat. Nekoliko pokušaja iz daljine i mirne Picakove intervencije bilo je najopasnije što su pokazali Dragovoljci.

 

Prema viđenom Dragovoljci su se već u 1. kolu zajedno s Istrom počeli borbu za ostanak u Ligi 10.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.