MAXtv Prva liga: Lokomotiva deklasirala Istru 1961 prije europskog uzvrata u Solunu

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. 22:18 Napisao/la  SC

Susret 2. kola: Lokomotiva - Istra 1961 6:1. Simptomatično za pulskog vratara Brkića je da je primio šest pogodaka u susretu u kojem je Lokomotiva uputila osam udaraca u okvir njegovog gola.

MAXtv Prva liga - 2. kolo

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 6:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Šovšić (6) 2:0 Doležal (21) 3:0 Šovšić (24-11m) 4:0 Kolar (45) 4:1 Franjić (57) 5:1 Bručić (65) 6:1 Fiolić (89)

Žuti kartoni: Bartolec (Lokomotiva), Đurić, Mišić (Istra 1961)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bartolec, Mrčela, Prenga, Bručić - Begonja, Andrijašević (58 Leko) - Mišić, Šovšić (73 Fiolić), Doležal - Kolar (58 Marić)

ISTRA 1961: Brkić - Mišić, Ojdanić, Žižić, Tomić - Grković (46 Nikolić), Matoš (84 Hadžanović) - Franjić, Đurić, Heister - Repić (46 Svraka)

U posljednjem susretu drugoga kola domaćeg nogometnog prvenstva viđena je i prva njegova pobjeda. Nakon četiri remija Lokomotiva je u Kranjčevićevoj bila izrazito negostoljubiv domaćin momčadi Istre 1961 nanjevši joj poraz od čak 6:1. Simptomatično za pulskog vratara Brkića, za kojeg se svojedobno navodno interesirao i londonski Chelsea je da je primio šest pogodaka u susretu u kojem je Lokomotiva uputila osam udaraca u okvir njegovog gola. Ulazilo je gotovo sve što su igrači Lokomotive zapucali, bila je to izvrsna utakmica u kontekstu pripreme za europsko gostovanje u Solunu kod PAOK-a gdje zagrebački sastav brani prednost od 2:1 iz prve utakmice.

Igrala se šesta minuta kad je Lokomotiva povela. Strijelac prvog od svoja dva pogotka na utakmici bio je kapetan Damir Šovšić. U društvu s Kolarom povukao je kontru nakon jednog loše izvedenog kornera od strane gostiju. Odigrali su dupli pas, a u listu strijelaca se pored nemoćnog Brkića upisao upravo Šovšić. Do trenutka kada je glavni sudac Matoc igrače poslao na kratki predah, a bilo je to sredinom prvoga dijela već je bilo 3:0 za Lokomotivu. Dogodio se rezultatski odmak domaćina u periodu od 21. do 24. minute utakmice. Najprije je Šovšić sjajno dubinskom loptom na desni bok proigrao Doležala koji je bio brži od Brkića za 2:0, a potom je Šovšić realizirao najstrožu kaznu budući je prethodno Matoš srušio Kolara.

Kada se očekivao odlazak na poluvrijeme Lokomotiva je zabila i četvrti puta, iz akcije u kojoj su sudjelovali Begonja, Doležal i strijelac Kolar. Istra je u prvom dijelu imala jednu veliku priliku, dogodila se ona u 14. minuti kada je Đurić udarcem s 25 metara pogodio gredu. Osim nje, nisu gosti pokazali previše, ali niti toliko malo da bi zaslužili ogroman rezultatski zaostatak.

On se do kraja susreta dodatno povećao iako je Istra smanjila preko Franjića u 57. minuti. Bio je napadač Istre i strijelac već tri pogotka u ovoj sezoni spretan u gužvi iz koje se izvukao s pogotkom. Lokomotiva je zabila još dva puta, oba iz polukontri. Bručić je pogodio iz odbijanca za 5:1 nakon što je Marić pogodio gredu, a za konačnih 6:1 bio je zaslužan Bručić udarcem s lijeve strane nakon što je jednim zamahom noge izbacio pulskog stopera Žižića.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.