MAXTV PRVA LIGA

Istra 1961 iznenadila Split, Cibalia pobijedila Inter

Subota, 18. svibnja 2013. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmcie 32. kola: Split – Istra 1961 0:1, Slaven Belupo – Zagreb 0:3, Cibalia – Inter 1:0

MAXtv  Prva liga – 32. kolo

 

SPLIT – ISTRA 1961 0:1

 

Stadion Park mladeži. Gledatelja 700

 

Sudac: Bruno Marić (Daruvar).

 

Strijelac: 1:0 Havojić (77’)

SPLIT:  Vuković, Radeljić (81 Kvesić), Križanac, Glumac, Glavina, Paracki, Pehar, Erceg, Bagarić (64 Barišić), Baraban, Belle (18 Vojnović)

ISTRA 1961: Ježina, Horvat (67 Sušić), Obšivač, Budicin, Woon, Anđelković, Blagojević, Havojić  (90+2 Zgrablić), Hadžić, Križman, Roce

 

 

 

 

 

 

 

Istra je pogotkom Havojića u 77. minuti osvojila velika tri boda s gostovanja u Splitu. Uz to što je ovo prva pobjeda Istre na Parku mladeži, igrači Igora Pamića su s osvojena tri boda, uz poraz Slavena u Koprivnici, osigurali šestu poziciju na ljestvici koja je ujedno i najbolji plasman u povijesti pulskih prvoligaša.

Splićani su većinom prvog poluvremena imali inicijativu, ali nisu uspijevali probiti čvrsti blok Istre. Prvi je zaprijetio domaćin preko Ercega, dok je Istra odgovorila preko Havojića i dvaput Križmana. Sredinom prvog poluvremena se igra u potpunosti smirila, a nova prilika na utakmici se dogodila tek u 34. minuti. Roce je tada pucao, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Pred kraj prvog poluvremena su najbolju priliku do tada imali nogometaši Splita. Erceg je iz slobodnog udarca snažno zapucao prema Ježini. Vratar Istre je nespretno reagirao i odbio loptu na glavu Barabana koji s tri metara šalje loptu preko gola.

Tri kandidata za ispadanje
Nogometaši Cibalije pobijedili su Inter u derbiju začelja i kolo prije kraja dodatno zakomplicirali situaciju u borbi za ostanak. Ako Hrvatski dragovoljac dobije prvoligašku licencu, samo jedan od tri kluba (Cibalia, Istra, Zadar) neće ispasti zajedno sa Zagrebom, koji je s čak 3:0 pobijedio u Koprivnici. U zadnjem kolu igraju Zadar – Split, Osijek – Cibalia, Inter – S. Belupo.

 
Drugo poluvrijeme je počelo u znaku domaćina koji su i dalje imali inicijativu. Nakon samo par minuta nastavka je Erceg pucao u rašlje Ježine, ali je golman Istre odličnom obranom spasio svoj gol. Probao je za domaćine i Baraban, ali je Ježina opet sigurno obranio. Splitovci su nastavili napadati, ali nisu uspijevali probiti blok "zeleno-žutih". Inicijativa im nije donijela ništa više nego par poluprilika, a kako je vrijeme prolazilo, Istra je bila sve bolja.

Prvu opasniju priliku u drugom poluvremenu su igrači Istre stvorili u 70. minuti kada je Križman odlično pucao, ali je vratar Splita obranio. Minutu kasnije je Roce krenuo sam na Vukovića, ali je pre dugo oklijevao te je obrana Splita uspjela spasiti situaciju. Bolja igra Istre došla je na naplatu par minuta kasnije. Havojić je nakon asistencije Blagojevića imao sjajnu priliku za vodstvo Istre, ali je pucao u golmana. U nastavku akcije loptu je uzeo Woon, ušao u kazneni prostor domaćina i pogodio stativu. Na odbijanac se snašao Havojić i zabio u 77. minuti za vodstvo Istre.

Kako to uobičajeno biva, domaćini su krenuli u napad kako bi izjednačili rezultat. Takvo stanje na terenu je otvorilo prilike iz kontre, a jednu takvu je imao Roce. Međutim, Križanac je u zadnji tren uspio izbiti loptu s nogu napadača Istre. Zadnju priliku na utakmici su imali Splićani u 93. minuti kada je nakon ubačaja Parackog vratnicu pogodio Vojnović.



 

 

 


 

Utakmice 32. kola: Split – Istra 1961 0:1 (Havojić 77), Slaven Belupo – Zagreb 0:3 (Abdurahimi 51, 90+1, Medić 74), Cibalia – Inter 1:0 (Vitaić  13-11m)

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.