MAXtv Prva liga: Hajduk teško svladao Slaven Belupo, Maglica zabio za drugo mjesto

Nedjelja, 18. kolovoza 2013. 20:55 Napisao/la  SC

Utakmice 6. kola: Hajduk - Slaven Belupo 1:0, Zadar - H. dragovoljac 1:1. U nastavku je Hajduk ubacio u brzinu više što su gosti teško pratili, a naposlijetku i kapitulirali

 

 

MAXtv Prva liga – 6. kolo

 

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 1:0

 

Stadion Poljud. Gledatelja 8000.

 

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

 

Strijelac: 1:0 Maglica (77)

 

 

HAJDUK: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Mikanović (23 Lučić) – Andrijašević (59 Kiš), Pašalić, Anđelković – Sušić (71 Bencun), Mujan – Maglica

 

SLAVEN BELUPO: Rodić – Plazanić, Edson, Purić, Melnjak – Crepulja, Čanađija (63 Haračić), Brlek – Filipović (82 Geng), Rak (73 Roskam) – Glavica

 

Hajduk se u prvom dijelu mučio s brojnim parcijalnim napadima Koprivničana. Nisu gosti lako preuzimali sredinu terena, ali kada bi je preuzeli stvorili bi dosta neugodnosti u Hajdukovoj fazi obrane. Tudorovi momci pak, nisu bili konkretni u svojim napadačkim akcijama. Dvije najbolje šanse u prvom poluvremenu propustili su na način da niti nisu završili akcije. Već u sedmoj minuti Vršajević daje za Sušića koji u kaznenom prostoru ima i vremena i prostora za ozbiljnu prijetnju Rodiću, ali sve završava groznim udarcem.

ZADAR – H. DRAGOVOLJAC 1:1
Stadion Stanovi. Gledatelja: 2800
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)
Strijelci: 1:0 Sarić (24), 1:1 Doležal (29)
Žuti kartoni: Surać (Zadar), Špehar, Kluk, Doležal, Jajčinović (H. dragovoljac)
ZADAR: Matković, Vasilj, Sarić, Šimurina (70 Čirjak), Gržan (54 Surać), Ivančić, Begonja, Jerbić, Terkeš, Muić, Ikić
H. DRAGOVOLJAC: Čović, Špehar, Kluk, Jakšinić, Zlatar, Živković (76 Rašić), Gregov, Doležal (89 Jazvić), Tomić, Brtan, Jajčinović (59 Novak)

Iako je Hajduk ispočetka pritisnuo goste, oni su uspijevali odoliti svemu i nekoliko puta doći u prigodu za pogodak. Nakon prvih deset minuta lopta se preselila na sredinu terena, a već u 23. minuti Splićane su snašli novi problemi. Popisu ozljeđenih (Caktaš, Kouassi,...) priključio se Dino Mikanović. Ozlijedio se mladi desni bek poprilično bizarno, zglob je stradao kada je ovaj punim stopalom nagazio na loptu ispred sebe.

Tri minute kasnije desila se prilika prvog dijela. Maglica je na asistenciju Andrijaševića sam krenuo prema Rodiću, izbjegao zaleđe i pažnju gostujućih stopera, ali je umjesto udarca htio nesebično uposliti Mujana koji je zakasnio na drugoj vratnici. Dva je puta pokušao Petar Filipović za goste (27, 33) no Kalinić je oba puta obranio. U smiraju poluvremena nakon kontre dobro je pucao Mujan, ali i pogodio vanjsku stranu mreže nakon kombinacije s Pašalićem.

 

U nastavku je Hajduk ubacio u brzinu više što su gosti teško pratili, a na poslijetku i kapitulirali. Maglica je i prije te, 77. minute mogao postići pogodak, ali dva čista zicera (50, 63) uspio mu je obraniti Rodić. Hajduk je visoko napao, ali su s terena zvižducima ispraćeni Bencun i Sušić koji je danas bio potpuno nevidljiv. Pogodak Hajduka postigao je Maglica nakon ubacivanja Vršajevića koji se, tada s desne strane otarasio Purića, ubacio oštro a na loptu je prsima nabasao Mujan. Tako slab udarac uspio je odbiti Rodić, ali na odbijenu loptu natrčava Maglica i posprema je u mrežu- 1:0.

 

Napadačke opcije Slavena Bellupa ponovno nisu urodile plodom, ponovno je momčad Ivana Katalinića pala u završnici igre. Dva boda iz šest kola jako je slab učinak, ali stječe se dojam da je ta momčad u mogućnosti da iz svake utakmice uzme nešto više.

 Fotogalerija Pixsell

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.