MAXtv PRVA LIGA

Hajduk svladao Zagreb u Kranjčevićevoj

Subota, 28. studenog 2015. 17:36 Napisao/la  SC

Susret 18. kola: Zagreb - Hajduk 0:2. Milović  namjerno dobio crveni karton

MAXtv Prva liga - 18. kolo

ZAGREB - HAJDUK 0:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1.500

Sudac: Mario Strahonja (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Tudor (17) 0:2 Bencun (89)

Žuti kartoni: Kolinger, Matić, Šulc (Zagreb), Vlašić, Tudor, Milović (Hajduk)

Crveni kartoni: Šulc (44 - drugi žuti), Milović (90+1 - drugi žuti)

ZAGREB: Livaković, Tešija (63 Čavar), Bevab (78 Čubel), Mudražija, Muić, Šulc, Kolinger, Stepčić, Matić, Medić (63 B. Boban), G.Boban

HAJDUK: Kalinić, Juranović, Milović, Bilyi, Milić, Jefferson, Caktaš, Tudor (80 Roguljić), Vlašić, Bencun (90 Maglica), Maloku (63 Balić)

Hajduk je u dvoboju 18. kola Prve HNL slavio s 2:0 kod Zagreba i time nastavio pratiti ritam vodećeg dvojca Rijeke i Dinama . Splićani su zasluženo došli do novih bodova, bili puno bolja momčad, dok je Zagreb ostao zacementiran na dnu ljestvice.

Splićani su se odmah nametnuli na sredini terena, iskontrolirali posjed lopte, dok se igra Zagreba bazira na pokušajima brzih kontranapada Za sada većinom neuspješnih pokušaja. Hajduk je u 18. minuti stigao do zasluženog pogotka. Bencun je dubinski proigrao Tudora koji bježi domaćim braničima, zaobilazi Livakovića i mirno pogađa za 1:0.

Zagreb je do izjednačenja mogao u 24. minuti. Gabrijel Boban pobjegao je pažnji Gorana Milovića , pa nakon slabog kontakta pao na travnjak. Izgledalo je "tanko", no sudac Strahonja je pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Gabrijel Boban i pogodio - vratnicu. Samo tri minute kasnije penal i za Hajduk . Opet "tanko", opet sasvim navučeno. Jefferson je tukao prema vratima Zagreba, Kolinger ušao u blok rebrima, a sudac Strahonja vidio ruku. Udarac s bijele točke izveo je Caktaš , također pogodio vratnicu!

Hajduk je do kraja prvoga dijela kontrolirao utakmicu i dva puta ozbiljno zaprijetio. Prvo je Caktaš nakon ubačaja Milića iz voleja tukao iznad gola, pa kasnije prodor Vlašića stigao zaustaviti Matić . A onda u sudačkoj nadoknadi drugi žuti karton zaradio je Šulc Koji je potpuno nepotrebno pokupio Tudora.

Velika pogreška Matića početkom drugoga dijela nije rezultirala novim pogotkom Hajduka. Tudor je presjekao dodavanje Matića prema Livakoviću, povratnom loptom na pet metara pronašao Bencuna koji je onda - nepotrebno čekao. Pa sa pet metara tukao u blok. Prigodu su u 54. minuti imali i pjesnici. Mudražija je ubacio s desne strane, Milović izletio u prazno, a Medić prsima primio loptu i prizemno tukao. No, Kalinić je bio spreman.

Na suprotnoj strani fantastičnom se intervencijom istakao Livaković koji je paradom iz gornjeg lijevog kuta izvadio udarac Jefferson. Zagreb je opasan bio i u 68. minuti. Gabrijel Boban ukrao je loptu nespretnom Biljiju, pokušao proigrati brata Brunu , no to dodavanje nije bilo precizno. Splićani su tražili novi pogodak kojim bi prelomili dvoboj u svoju korist. Caktaš se u 76. minuti našao u zanimljivoj prigodu, ali je njegov udarac blokirao Bevab . Već u sljedećem napadu nakon kornera opasan je bio i Jefferson, ali je glavom tukao iznad gola...

Splićani su u završnici stigli i do drugog pogotka, time potvrdili pobjedu Hajduka . Prvo je Roguljić izašao sam na Livakovića koji je bio uspješniji, no u nastavku akcije Juranović je pošao desnom stranom, odigrao za Bencuna koji pogađa za 2:0. I potvrdu novih bodova.

Goran Milović na samom je kraju utakmice namjerno dobio crveni karton. Naime, kapetan Hajduka imao je već žuti karton zbog kojega bi propustio prvenstveni ogled s Dinamom. U sudačkoj nadoknadi Milović je namjerno dobio i drugu javnu opomenu čime će svoj karton "očistiti" u kup dvoboju sa Zagrebom . A onda biti spreman za derbi na Maksimiru.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.