MAXtv prva liga: Hajduk rutinski pobijedio na Poljudu, Inter do odmora primio tri pogotka

Subota, 21. studenog 2015. 19:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 17. kola: Hajduk - Inter 4:0

MAXtv Prva liga - 17. kolo

HAJDUK – INTER 4:0

Stadion Poljud. Gledatelja 3888.

Sudac: Damir Batinić (Osijek) 7

Strijelci: 1:0 Sušić (23), 2:0 Tudor (40), 3:0 Bencun (45), 4:0 Roguljić (90)

Žuti kartoni: Sušić, Billyi (Hajduk), Jefhton (Inter)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Juranović 6,5, Milović 6,5, Billyi 6, Milić 6, Jefferson 6,5, Sušić 7,5 (od 72. Maglica -), Bencun 7, Caktaš 6,5, Tudor 7 (od 63. Maloku 6,5), Vlašić 6,5 (od 80. Roguljić 6,5)

INTER: Posavec 6,5, Begić 5, Ćosić 5 (od 61. Jefhon 5), Jurjević 5, Čeliković 5, Mazalović 5, Šoljić 5, Mlinar 5 (od 46. Glavina 5), Blažević 5 (od 73. Zulim -), Ottochian 5, Nestorovski 5

Unatoč dva uzastopna poraza, od Rijeke na Poljudu te Osijeka u Gradskom vrtu, trener Hajduka Damir Burić nije ništa mijenjao u odnosu na početnu jedanaestoricu. Točnije, napravio je samo jednu promjenu, Balića je ostavio na klupi za pričuve od prve minute na teren je istrčao Bencun.

Pobjeda je domaćinu bila imperativ kako bi donekle zdržali priključak za vodećim dvojcem, Rijekom i Dinamom. U prvoj četvrtini prvenstva Splićani su slavili u Zaprešiću rezultatom 2:0, stoga su očekivali da osvoje nova tri boda.

Napadač iz Zaprešića Ilija Nestorovski posljednjih dana spominjao se u kontekstu možebitnog dolaska u zimskom prijelaznom roku u redove Hajduka, trenutno prvi strijelac lige bio je pod budnim povećalom obrane bijelih, ali i navijača splitskog kluba.

Neodlučan ishod vodeće Rijeke u Osijeku protiv istoimenog prvoligaša bio je dodatni motiv za domaćine u nakani da ostvare pobjedu. Na tribinama su se našli oni uistinu najvjerniji, koje niti pravi kišni pljusak nije zaustave da dođu na utakmicu.

Svoju nadmoć Splićani su materijalizirali u 23. minuti, kada je Sušić nakon što mu se lopta vratila od jednog gostujućeg obrambenog igrača, pucao je sa 16 metara, pogodio je lijevi donji kut nemoćnog vratara Intera - 1:0.

Mogli su Splićani u 39. minuti povećati prednost Sušić je idealno uposlio Tudora koji puca glavom iz blizine, vratar gostiju je fantastično reagirao odbio je loptu koju je prihvatio Bencun, pucao je, ali je umjesto mreže pogodio jednog igrača gostiju.

U samoj završnici bijeli su postigli još dva gola, najprije je Tudor sjajno na asistenciju Sušića pucao sa lijeve strane sa nekih 16 metara, pogodio je desni donji kut nemoćnog Posavca - 2:0.

Prije odlaska na odmor Vlašić je ubacio sa lijeve strane, lopta je stigla do Bencuna koje nije bilo teško sa 3-4 metra poslati je u mrežu - 3:0.

U nastavku susreta gosti su zaprijetili preko Blaževića i Zulima, ali bez učinka. U sudačkoj nadoknadi najprije je Maloku nakon centarušta Milića glavom pogodio gredu da bi Roguljić koji je u igru ušao u 80. minuti, postigao svoj prvijenac u bijelom dresu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.