MAXtv Prva liga: Hajduk proslavio 105. rođendan pobjedom protiv Slaven Belupa

Subota, 13. veljače 2016. 18:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 22. kola: Hajduk - S. Belupo 2:0 

 

MAXtv Prva liga - 22. kola

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:0

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 15.855.

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6,5

Strijelci: 1:0 Sušić (45), 2:0 Nižić (76)

HAJDUK: Kalinić, Juranović 6, Billyi 6, Nižić 6,5, Jefferson 6,5, Bencun 6,5, Maloku 6 (od 71. Roguljić -), Sušić 7 (od 87. Mastelić -), Tudor 6,5, Velez 6,5 (od 85. Arteaga -)

SLAVEN BELUPO: Rozman 6,5, Barić 5, Međinmorec 6, Musa 5,5, Štiglec 5, Jambor 6, Brlek 5,5 (od 54. Edson 5,5), Ozobić 5 (od. 61 Savić 5,5), Arap 5 (od 72. Marciuš -), Delić 5,5, Križman 5

Hajduk je za 105. rođendan svojim vjernim navijačima darovao pobjedu, bijeli su slavili u dvoboju sa Slavenom Belupom u utakmici u kojoj su domaćini bili bolji tijekom cijelog susreta.

Nije im bilo teško doći do tri nova boda i svečarske pobjede, jer je na suprotnoj strani stajala jedna od najslabijih prvoligaših momčadi.

Gosti su prvi zaprijetili, Billyi je pogriješio što nije znao kazniti Ozobić, koji je nekada nosio Hajdukov dres.

Splićani su u vodstvo stigli u 45. minuti, sve je sam napravio Sušić, koji je prebacio dvojicu gostujućih igrača, pucao sa nekih 13-14 metara i pogodio je desni donji kut nemoćnog Rozmana - 1:0.

Mogao se Sušić upisati u listu strijelaca u 40. minuti, no njegov udarac glavom iz blizine ukrotio je vratar Belupa.

U nastavku susreta domaćini su u potpunosti dominirali travnjakom, stigli su i do drugog gola. Pridošlica Argetinac Velez ubacio je sa desnog boka u skoku, u kaznenom prostoru gostiju najviše je skočio Nižić, pucao glavom sa desetak metara, lopta je završila u lijevoj strani - 2:0.

Prije dtugog gola Bencun je promašio priliku koju je uistinu teško promašiti. Nakon kornera glavom je pucao Nižić, lopta je stigla do Bencuna, koji najpije s metar udaljenosti od gola gostiju pogađa desnu stativu, lopta se ponovno odbila do njega, ponovno puca pokušava zatresti mrežu, no umjesto da uđe u gol lopta je pogodila lijevu stativu gola Rozmana. Čudo neviđeno!

Po završetku susreta veličanstvenim vatrometom iznad južnog gola proslavljen je 105. rođen Hajduka.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.