MAXtv Prva liga: Hajduk postigao tri pogotka protiv Osijeka i na kraju strahovao

Subota, 09. svibnja 2015. 21:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 33. kola: Hajduk - Osijek 3:2

MAXtv Prva liga - 33. kolo

HAJDUK - OSIJEK 3:2

Gradski stadion na Poljudu. Gledatelja 3500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelac: 1:0 Gotal (4), 2:0 Balić (64), 2:1 Glavaš (67), 3:1 Caktaš (71), 3:2 Špoljarić (85)

Žuti kartoni: Bralić, Čuljak, Lukić i Vojnović (Osijek)

HAJDUK: Kalinić 6, Vršajević 6, Maloča 6, Milović 6, Jozinović 6, Caktaš 7, Sušić 7, Mezga 6.5 (od 60. Balić 7.5), Vlašić 6, Milevski 6 (od 38. Maglica 5.5), Gotal 6.5.

OSIJEK: Mikulić 5.5, Matas 6, Laštro 5, Lukić 5, Bralić 5.5 (od 63. Špoljarić 6.5), Vojnović 5.5, Čuljak 5, Šorša 6, Glavaš 6.5, B. Barišić 5, Mešanović 5.5 (od 83. Aneff 6).

U prvom dijelu Hajduk je dominirao, imao je više prigoda da postigne zgoditak, no tek su jednom na otvaranju susreta zatresli mrežu Mikulića. Bilo je to u 4. Minuti kada je Mezga dugom loptom pronašao Gotala koji je pobjegao obrani gostiju i sa 12 metara matirao osječkog vratara.

Potom se Gotal mogao upisati u listu strijelaca. Nakon dodavanja Milevskog umjesto udarca Gotal se odlučio na proigravanje, osječka obrana je otklonila opasnost. Osječani su najbolju prigodu imali u 18. Minuti kada je Kaliniću ispala jedna lopta, došla do Glavaša čiji je udarac blokirala obrana bijelih.

U drugom dijelu gledatelji su vidjeli tri lijepa zgoditka, od kojih je najljepši bio Andrije Balića, povratnika u redove bijelih koji se vratio nakon mjesec dana. Samo što je ušao na travnjak u 60. minuti, Balić je četiri minute kasnije zabio europogodak. Primio je loptu na 20 metara, a lopta je završila u gornjem desnom kutu nemoćnog Mikulića.

Gosti su ipak uspjeli tri minute kasnije smanjiti vodstvo domaćina. Matas je ubacio s desne strane, Kalinić ostao na crti, a Glavaš to iskoristio i glavom zabio i na taj način još korak bliže bijelima približio Europi. U 71. minuti korner je izveo Sušić, a Caktaš glavom iz blizine zatresao mrežu.

Pet minuta prije kraja Osijek je preko Špoljarića smanjio vodstvo bijelih i tako pristašama bijelih priuštio neizvjesnu završnicu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.