MAXtv PRVA LIGA

Hajduk doživio poraz u Gradskom vrtu

Nedjelja, 01. svibnja 2016. 17:16 Napisao/la  SC

Susret 34. kola: Osijek - Hajduk 2:1

MAXtv Prva liga - 34. kolo

OSIJEK - HAJDUK 2:1

Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelci: 1:0 Knežević (51), 2:0 Knežević (75), 2:1 Sušić (83-11m)

Žuti kartoni: Arsenić, Radotić, Čuljak, Vojnović, Grgić, Mandić (Osijek), Sušić, Mastelić, Jefferson (Hajduk)

OSIJEK: Mikulić, Mioč, Vojnović, Arsenić, Radotić, Lesjak, Škorić (44 Lukić), Grgić, Šarić (84 Špoljarić), Čuljak, Knežević (75 Mandić)

HAJDUK: Grbić, Velazquez, Bilij (77 Prskalo), Šimić, Jefferson, Mastelić, Juranović, Milić, Kalik (71 Roguljić), Sušić, Tudor

Osijek je u dvoboju 34. kola Prve HNL u Gradskom vrtu s 2:1 svladao Hajduk. Nogometaši Zorana Zekića jučer su porazom Istre 1961 u Maksimiru osigurali prvoligaški status što ih je dodatno rasteretilo, pa su Osječani danas odigrali sjajnu utakmicu protiv Splićana. Briljirao je dvostruki strijelac Josip Knežević koji je Ivu Grbića matirao u 51. i 75. minuti. Iskusni veznjak prvo je sjajnim volejem, a onda i preciznim udarcem glavom odveo svoju momčad do nove pobjede. Splićani su preko Sušića iz jedanaesterca smanjili u samoj završnici susreta. Najstrožoj kazni prethodilo je nespretno igranje rukom domaćeg braniča Lukića.

Osijek i Hajduk vrlo su čvrsto ušli u današnji dvoboj, pa u uvodnih dvadesetak minuta nije bilo opasnijih pokušaja na obje strane. Dapače, igralo se uglavnom na sredini terena, a glavne uloge na obje strane imali su destruktivci. Osijek je pokušao zaprijetiti u 11. minuti, ali je Grbić bio siguran poslije udarca Grgića. A onda se, tek u 26. minuti, dogodila prva smislenija akcija. Milić je probio lijevi bok, povratnom loptom pronašao Sušića čiji udarac brani Mikulić.

Tino Sven-Sušić odlično je u 41. minuti tukao iz daljine, no loptu je iz gornjeg desnog kuta sjajnom reakcijom izvadio Mikulić. Na odbijenu loptu natrčao je Tudor, no domaći vratar je još jednom lijepom reakcijom spasio svoju momčad. Zoran Zekić morao je prvu promjenu obaviti u 44. minuti kada je ozlijeđenog Škorića zamijenio Lukić.

Osijek je poveo u 51. minuti. Bila je to duga akcija domaće momčadi, s puno odbijanaca u kaznenom prostoru Hajduka . A onda je lopta stigla do Josipa Kneževića koji je sjajnim volejem sa 7-8 metara doslovno probio gostujućeg vratara Grbića. Osijek je dominirao drugim dijelom, ali igrači Zorana Zekića imali su veliki problem s realizacijom. Posebice Alen Grgić koji je u 65. minuti zapucao čisti zicer. Vojnović se probio lijevom stranom, idealno u kaznenom prostoru Hajduka pronašao Grgića koji je iz mat situacije tukao visoko iznad gola.

I Hajduk je imao svojih pokušaja. Jefferson je tako snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, no Mikulić još jednom odbio loptu u korner. Osijek je u 75. minuti stigao i do drugog pogotka, opet se u listu strijelaca upisao Josip Knežević. Alen Grgić je sada prošao lijevom stranom, ubacio prema gostujućem petercu gdje Knežević glavom šalje loptu u mrežu.

Splićani su smanjili rezultat u 83. minuti kada je Lukić nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. A sudac Pajač opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Sušić kojem je to bio 12. prvenstveni pogodak ove sezone

Standings provided by Sofascore