MAXtv Prva liga: Hajduk pobjedio u Osijeku, Andrija Balić donio Splićanima važne bodove

Nedjelja, 08. ožujka 2015. 17:08 Napisao/la  SC

Susret 24. kola: Osijek - Hajduk 0:1. Andrija Balić zabio je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena iz jedine opasnosti po domaća vrata u prvih 45 minuta

MAXtv Prva liga - 24. kolo

OSIJEK - HAJDUK 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 6.000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelac: 0:1 Balić (45+2)

Žuti kartoni: Mezga, Vukobratović, Laštro, Mešanović (Osijek) Mezga, Maloča (Hajduk)

OSIJEK: Mikulić - Matas, Laštro, Bralić (62 Mešanović), Barišić - Šorša, Jamak, Vukobratović, Škorić (77 Glavaš) - Perošević, Vojnović

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović (34 Vasilj) - Mezga, Vuković - Vlašić, Balić (77 Maloku), Sušić - Maglica (32 Milevskyi)

Vrijedne bodove u borbi za treće mjesto uzeo je ove nedjelje Hajduk u Osijeku. Prekinut je niz od tri utakmice Slavonaca bez poraza, Hajduk je slavio u Gradskom vrtu prvi puta nakon kolovoza 2008. godine. Pogodak vrijedan troboda postignut je u posljednjem napadu prvog dijela, iz jedine prijetnje Splićana u prvom dijelu. Vršajević je povukao akciju Hajduka koji je nakon domaćeg kornera krenuo u protunapad, dodao je do Vlašića koji je u punom trku prošao i vratara Mikulića te iskosa pogodio stativu. Lopta se potom sredno odbila do Andrije Balića koji je iz neposredne blizine zakucava za Hajdukovo vodstvo.

Osijek se čvrsto postavio od početka susreta, no izabranicima Ive Šuška uvijek je nedostajao zadnji pas ili pak kvalitetniji završetak akcije kako bi došli do pogotka. Prvu je opasnost pred gostujućim vratima zakuhao dvojac Barišić - Šorša. Lijevi je bek ubacio, a Šorša je glavom s vrha peterca loptu poslao malo iznad gola. Šorša je pokušao i u 37. minuti, onda kada su već igrači Hajduka uspijeli prebroditi blagi pritisak domaćina na početku susreta.

U drugom poluvremenu Hajduk je uspio sačuvati vodstvo. Osiječani su i dalje bili nedorečeni u napadu, Hajduk je preko Vlašića i Balića uspjevao kreirati poneku akciju, nije se primjetio nedostatak dvojca Jozinović - Maglica koji su u rasponu od 32. do 34. minute zbog ozljeda morali napustiti igru. Vasilj je prinudno pokrio lijevu stranu, Milevskyi je u još uvijek vidnom nedostatku fizičke pripremljenosti služio kao mantinela za bočne igrače Hajduka u napadačkim izletima kojih nije bilo puno.

Za Osijek je prvu priliku nakon udarca s dvadesetak metara propustio Jamak (54), četiri minute kasnije u matnoj je situaciji Škorić do kojeg se lopta u gužvi spretno odbila, no njegov je udarac kao i mnogi završio preko gola Kalinića. Potom je za goste probao Vlašić (67), no lopta se od Mikulića odbila u korner. Isti je igrač petnaest minuta prije kraja mogao riješiti sve dvojbe da je bolje pucao nakon što je bio savršeno poslužen od strane Milevskog ispred Mikulića, no ostalo je 0:1.

Splićani su uzeli važne bodove i iz konteksta susreta protiv Dinama. Veliki derbi na rasporedu je sljedećeg vikenda na Poljudu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.