MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio pogotkom iz zaleđa, petarda lokosa

Subota, 13. travnja 2013. 21:06 Napisao  I. V.

Utakmice 27. kola: Hajduk - Cibalia 2:1, Lokomotiva - S. Belupo 5:1. Utakmicu na Poljudu odlučio Vuković (79) pogotkom iz zaleđa 

MAXtv Prva liga – 27. kolo

 

HAJDUK – CIBALIA

 

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 12.000

 

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

 

Strijelci: 1:0 Caktaš (27), 1:1 Bartolović (39), 2:1 Vuković (79)

 

Žuti kartoni: Stojanović, Maloča, Caktaš, Kiš (Hajduk),  Matković, Mišić, Muženjak (Cibalia)

 

Crveni karton: Mišić (72, drugi žuti)

 

HAJDUK: Blažević, Stojanović, Nižić, Maloča, Jozinović, Lima, Caktaš, Sušić, Maglica (60 Maglica), Kouassi (83 Milić), Vuković (90+1 Pašalić)

 

CIBALIA: Matković, Miloš, Mitrović, Župarić, Mišić, Matoš, Mazalović, Vitaić (83 Dabro), Jurić (11 Pavličić), Filipović,  Bartolović (74 Muženjak)

 

Nogometaši Hajduka ostvarili minimalnu pobjedu nad Cibalijom pogotkom Vukovića u završnici. Nažalost, pobjeda Hajduka ostvarena je pogotkom iz zaleđa, pa će utakmica vući repove. Poglavito u svjetlu dva prethodna pogotka, koji su također postignuta iz zaleđa. Time je utakmica ostala u dubokoj sjeni suđenja Frana Jovića i njegovih pomoćnika Igora Krmara i Krunoslava Ambrinca. Svi su suci na Poljud došli iz Zagreba.

 

Hajduk se od početka nametnuo na svom stadionu, preuzeo je kontrolu igre i kroz pritisak pokušao probiti vinkovačku obranu. U nizu pokušaja jedan se pokazao korisnim, u 27. minuti Sušićev udaraca odbio je vratar Matković, Caktaš je obavio formalnost – 1:0.

 

Pokušaji domaćina bez završnog udarca kažnjeni su u 39. minuti, kada je Matoševu udarac Blažević obranio tako da se lopta odbila Bartoloviću, koji neumoljivo pogađa – 1:1.

 

Nastavila se dominacija Hajduka u drugom dijelu, ali sve do 72. minute domaćini nisu ostvarili prednost. Tada su ostvarili prednost  igrača više budući da je Mišić dobio drugi žuti karton nakon nepotrebnog prekršaja nad Maločom.

 

U preostalih dvadesetak minuta Hajduk je pojačao pritisak, koji je materijaliziran u 79. minuti. Ubacio je Caktaš iz prekida, Vuković je glavom postigao pogodak iz očiglednog zaleđa što pomoćni sudac nije vidio.

 

LOKOMOTIVA – SLAVEN BELUPO 5:1

 

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 500

 

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Pranjić ( 49-ag), 2:0 Barbarić (56), 3:0 Pjaca (61), 4:0 Kramarić (65), 5:0 Peko (70), 5:1 Barić (90+1)

 

Žuti karton: Gregurina (S. Belupo)

 

LOKOMOTIVA: Picak,  Mesarić, Barbarić, Bručić, Chago (46 Trebotić), Maleš (68 Martinac), Boras, Pjaca, Antolić, Šitum (64 Peko), Kramarić

 

SLAVEN BELUPO: Rodić, Maras, Barić, Pranjić, Pilipović, Purić (83 Brlek), Batarelo (57 Gregurina), Jugović, Glavica, Delić (62 Rak), Vugrinec

 

Čak pet pogodaka postignuli su igrači Lokomotive u drugom dijelu utakmice protiv momčadi Slavena Belupa, koja se jednostavno raspala u nastavku susreta.  Odavno Lokomotiva nije nekome napunila mrežu takvom lakoćom, kao da nisu igrale momčadi koje su se prije utakmice smjestile jedna do druge na ljestvici.

 

Lokomotiva je u prvom dijelu imala malu terensku premoć, koja nije uvjetovala previše briga za vratara Rodića. Triput su domaćini bili blizu pogotka, Kramarić (30, 44) i Šitum (36) nisu bili precizni. U 41. minuti zaprijetili su gosti iz kontre, kada je Picak osujetio Glavičin pokušaj. I ništa nije upućivalo na petardu u drugom dijelu.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.