MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Dinamo, dva gola Pašalića

Subota, 14. rujna 2013. 21:05 Napisao/la  SC

Hajduk - Dinamo 2:0. U rastrganoj igri nogometaši Hajduka iskazali više želje što je bilo dovoljno za pobjedu

MAXtv Prva liga – 9. kolo

HAJDUK – DINAMO 2:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 25.000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelac: 1:0 Pašalić (49), 2:0 Pašalić (69)

Žuti kartoni: Jozinović, Maglica, Lima, Milović (Hajduka), Sammir (Dinamo)

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović, Bukva, Sušić, Pašalić, Kouassi (85 Maloku), Iluridze (73 Anđelković), Maglica (90+3 Milić)

DINAMO: Sandomierski, Pinto, Šimunović, Šimunić, Lima, Ademi, Pamić (66 Halilović), Sammir, Soudani, Fernandes, Beqiraj (71 Čop)

Nogometaši Hajduka pobijedili su Dinamo u derbiju 9. kola! Istinski podvig mlada momčad Hajduka ostvarila je dvama pogocima Marija Pašalića u nastavku utakmice.

U 49. minuti Sandomierski je nespretno pokušao izbaciti nogom loptu koju je Kouassi uputio glavom nakon Bukvina ubačaj iz kuta. Lopta se odbila do Pašalića, koji je spretnim udarcem vanjskom stranom kopačke loptu poslao u mrežu – 1:0.

Vodeći pogodak dao je dodatnu dozu samopouzdanja mladićima Hajduka, koji su podignuli dozu agresivnosti i utakmicu bez sadržaja sveli na duel-igru u kojoj usporeni i bezvoljni igrači Dinama nisu imali šanse.

U 69. minuti Bukvić je opet ubacio iz kuta, Pašalić je neobjašnjivo ostao sam na 6 metara u ravni prve vratnice u glavom bez skoka pogodio mrežu – 2:0.

Do kraja utakmice rastrčani Hajdukovci mirno su kontrolirali rezultat, koji je ozbiljno ugrožen u pitanje samo u 77. i 78 minutama. Prvo je Fernandes uputio udarac s 16 metara, koji Kalinić sretno skrenuo u korner. Nakon udarca iz kuta Šimunić je glavom spustio loptu Čopu, koji je nepotrebnom atrakcijom loptu poslao visoko preko vratiju.

U prvom dijelu igrao se nogomet nedostojan ambijenta na trbinama. Rastrgana i oprezna igra na neravnom terenu uvjetovala je nezanimljivo poluvrijeme tijekom kojega je jedinu priliku propustio Pamić. U 35. minuti Fernandes je petom gurnuo Pamića okomito u kazneni prostor, udarac u padu nije bio opasan za Kalinića.

Obojica vratara nisu imali ozbiljnog posla u prvom dijelu. Dinamo je djelovao nešto konkretnije, ali je sve skupa izgledalo razočaravajuće.

Nije se ni u drugom dijelu igrao nogomet koji plijeni pažnju, ali je Hajduk znao iskoristiti jedinu prednost pred Dinamom. Pokazali su domaći igrači više želje što je bilo dovoljno za pobjedu.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.