MAXtv PRVA LIGA

Hajduk impresivno počeo novu sezonu u Stanovima

Subota, 13. srpnja 2013. 22:50 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Zadar - Hajduk 1:5. Napadački nogomet bez kalkulacija odgovara splitskoj momčad

MAXtv Prva liga – 1. kolo

 

ZADAR – HAJDUK 1:5

 

Stadion u Stanovima. Gledatelja: 3000

 

Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

 

Strijelci: 0:1 Kiš (26), 0:2 Kiš (34) 1:2 Terkeš (45), 1:3 Kouassi (58), 1:4 Pašalić (75), 1:5 Bencun (85)

 

Žuti kartoni: Jerbić, Prahić, Bilaver, Terkeš, Con, Surać  (Zadar), Kiš, Jozinović, Vršajević (Hajduk)

 

Crveni karton: Jerbić (59, drugi žuti)

 

 

ZADAR: Gluić, Bilaver (62 Sarić), Con, Prahić, Jerbić, Vasilj, Muić (66 Grgurović), Gržan (46 Surać), Begonja, Ivančić, Terkeš

 

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović, Anđelković, Pašalić (86 Luštica), Sušić, Kouassi, Mujan (78 Bradarić), Kiš (69 Bencun)

 

 

Hajduk je pobijedio u Stanovima, postigavši čak pet pogodaka u utakmici koja je još jednom pokazala da mlada splitska momčad ima veliki potencijal. Napadački nogomet bez kalkulacija, koji forsira trener Igor Tudor, odgovara splitskoj momčad u redovima kojih igra nekoliko zanimljivih mladih igrača.

 

Nešto manje od pola sata izdržala je obrana Zadra stalni pritisak Hajduka. Nije se u tih pola sata ništa posebno dogodilo osim što opet pokazalo točnim da se pod pritiskom uvijek nešto dogodi kada popusti koncentracija.

 

U 26. minuti Mujan je iz gužve u kaznenom prostoru uputio udarac, lopta se odbila od bloka i u visokom luku prešla preko Gluića, udarila u vratnicu, pa se vratila uzdužno uz gol-crtu gdje je dotrčao budni Kiš i zakucao loptu u mrežu – 0:1. Hajduk je sretno i spretno došao u zasluženo vodstvo prema prikazanom u prvom dijelu.

 

Čim su Zadrani postavili obranu malo više, odmah se dogodio drugi pogodak. Kouassi je u 34. minuti pobjegao središnjim braničima, zakomplicirao sam sebi situaciju kada je izašao pred Gluića, uputio udarac u blok, lopta se opet odbila onom igraču koji ima urođeni osjećaj za takve situacije. Naravno, opet je dotrčao Kiš i pogodio prazna vrata – 0:2.

 

U zadnjih desetak minuta otvorili su se Zadrani, počeo se igrati zanimljiv nogomet u kojemu je nagrađena hrabrost domaćina. U zadnjoj minuti Ivančić je uputio udarac s 17 metara, lopta se odbila prema Terkešu koji s 14 metara pogađa daljnji kut – 1:2.  

 

Hajduk nije promijenio pristup zbog primljenog pogotka, od prve minute drugog dijela gosti su nastavili igrati za pogodak više. Budući da Zadrani više nisu smjeli kalkulirati, otvorila se igra u kojoj je do izražaja došla kvaliteta gostiju.

 

U 54. minuti na tribine je morao trener Hajduka Igor Tudor zbog prigovora pomoćnom sucu, koji je zbog zaleđa poništio Maločin pogodak. Tudor se taman smjestio uz ogradu na trbinama, kada je Hajduk povećao vodstvo.

 

U 58. minuit Jozinović je proigrao dobro postavljenog Kuoassija, koji je ušao u kazneni prostor, varkom tijela otklonio čuvara i onda mirno naciljao suprotni kut – 1:3.

 

Minutu kasnije Kuoassi je je iznudio Jerbićev prekršaj za drugi žuti karton, od 59. minute Zadar je ostao s desetoricom što je značilo da će nestati zadnji trag neizvjesnosti.

 

Hajduk je počeo staloženo kontrolirati prostor i kažnjavati svaki izlazak zadarske obrane, koja je do kraja utakmice stalno bila izložena napadima. U 75. minuti opet je Koaussi ostao sam u središtu kaznenog prostora, napadač Hajduka pogrešno je udario po lopti koja se slučajno odbila taman kako treba natrčalom Pašaliću, koji povećava razliku na 1:4.

 

U 85. minuti utakmicu je rezultatski zaključio Bencun, precizni i jaki prizemni udarac s 20 metara bio je neuhvatljiv za Gluića – 1:5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.