MAXTV PRVA LIGA

Hajduku bod u Koprivnici, Dinamo službeno prvak

Nedjelja, 21. travnja 2013. 21:00 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Slaven Belupo - Hajduk 1:1. Zagrepčani su i službeno postali prvaci Hrvatske

MAXtv Prva liga – 28. kolo

 

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 1:1

 

Stadion u Koprivnici. Gledatelja 2500

 

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Delić (24), 1:1 Kouassi (47)

 

Žuti kartoni: Gregurina, Bubnjić, Glavica (S. Belupo), Jakoliš (Hajduk)

 

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Bubnjić, Purić, Gregurina (78 Batarelo), Brlek (55 Maras), Rak, Delić (71 Pranjić), Ćanađija, Vugrinec, Glavica

 

HAJDUK: Blažević, Plazonić, Milović, Milić, Oremuš, Jonjić, Lima, Sušić (83 Kiš), Caktaš (35 Jakoliš), Kouassi, Vuković (85 Mikanović)

 

Hajduk je u Koprivnici osvojio bod čime je Dinamo nakon 28. kola službeno postao novi prvak. Nogometaši Slaven Belupa i Hajduka odigrali su  neodlučeno (1:1) u Koprivnici nekoliko dana nakon što je identičnim rezultatom završila uzvratna utakmica polufinala Kupa u Splitu. Za razliku od splitske, u koprivničkoj utakmici Hajduk je bio ravnopravni suparnik.

 

Nakon početnog ispitivanja domaćini su poveli. Na Rakov ubačaj iz kuta u 24. minuti Delić je u ravni prve vratnice udarcem glavom iznenadio Blaževića i pogodio mrežu – 1:0.

 

Pogodak je odredio tok utakmice u kojoj je Hajduk morao preuzeti rizik da bi ostvario pozitivan rezultat. U otvorenoj utakmici obje su momčadi imale svojih prilika, a Hajduk je iskoristio jednu.

 

U 47. minuti Kouassi bio je najbrži i odbijenu loptu poslao u mrežu nakon što je Sušić zatresao vratnicu. Prvijenac mladog napadača pokazat će se vrijedan boda.

 

Do kraja utakmice najbolje šanse propustili su Vugrinec (49), koji je pogodio gredu, Vuković (51) koji je snažnim udarcem natjerao Rodića na vrhunsku intervenciju, Delić (66), udarac kojega je zapeo u bloku, te Sušić (69) kada je Rodić efektno obranio udarac sa 17 metara.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.