MAXtv Prva liga: Hajduk nadigrao S. Belupo, tri splitska pogotka u završnici utakmice

Subota, 17. rujna 2016. 21:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 9. kola: Hajduk - S. Belupo 4:0

MAXtv Prva liga - 9. kolo

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 4:0

Stadion Poljud. Gledatelja: 5989

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Said (37), 2:0 Said (71), 3:0 Erceg (74), 4:0 Futacs (88).

Žuti kartoni: Kožulj (Hajduk), Štiglec (Slaven Belupo)

HAJDUK: Stipica, Juranović, Ismjali, Nižić, Memolla, Jefferson, Kožulj, Erceg (82 Futacs), Vlašić, Tudor (62 Hamza), Said (75 Ohandza).

SLAVEN BELUPO: Blažević, Purić, Musa, Aliti, Štiglec, Christiansen, Arap,  Bouadla, Savić (88 Zakarić), Ivanovski, Heber (55 Barić).

Od kako se natječe u HNL-u Slaven Belupo nikada nije slavio na Poljudu u dvoboju sa Hajdukom, dok je aktualni trener gostiju Željko Kopić dva puta pobijedio bijele na poljudskom travnjaku i to kao trenner Lučkog i Zagreba.

Najbolju priliku za postizanje zgoditka imali su gosti, Savić je u 27. minuti idealno uposlio Ivanovskog koji bježi Nižiću ušao je u kazneni prostor, no hajdukov stoper uspio je u posljednji trenutak blokirati njegov udarac.

Samo tri minute poslije Ivanovski je promašio stopostotnu priliku, nakon dodavanja Christensena ušao je sam u kazneni prostor pucao je sa nekih 13 – 14 metara lijevom nogom lopta je prošla metar pored desne stative gola Stipice.

Domaćini su prvi puta ozbiljnije zaprijetili vratima gostiju koje je čuvao nekadašnji čuvar mreže bijelih Blažević, u 35. minuti kada je nakon kornera glavom pucao Jefferson, no lopta je otišla preko grede. Hajduk je iz jedne naoko bezopasne akcije poveo, sve je sam uradio Said koji je pobjegao obrani gostiju, ušao je u kazneni prostor sa lijeve strane i sa nekih 12 – 13 metara lijevom nogom pucao i pogodio je lijevi donji kut Blaževića.

U nastavku susreta prvi su zaprijetili gosti, u 57. minuti pucao je Arap sa vrha kaznenog prostora, Stipica se nije dao iznenaditi, obranio je neugodan udarac.

Uz mnogo sreće domaćini su stigli do drugog gola, strijelac je u 71. minuti ponovno bio Said.

Kožulj je sa desne strane ubacio oštru loptu pred vrata Blaževića, odbila je od jednog igrača Belupa do Saida kojem nije bilo teško iz neposredne blizine samo je ubaciti u mrežu.

Samo tri minute poslije domaćini po treći puta tresu mrežu Blaževića.

Hamza je idealno uposlio Ercega koji je pobjegao obrani gostiju ušao je u kazneni prostor pucao sa nekih desetak metara lijevom nogom, pogodio je desni donji kut vratiju Belupa.

U samoj završnici Splićani su zabili i četvrti gol, Memolla je pronašao Ohandzu koji je sa lijevog boka ubacio u kazneni prostor Futacs je bio iz blizine ubacio u mrežu gostiju, bio je to prvijenac hajdukovog Mađara.

Konačni rezultat je puno bolji od igre koju su prezentirali Pušnikovi „sinovi“.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.