MAXtv Prva liga: Hajduk i Istra remizirali, sudac Ljubičić prijavio Vučevića i Vučka

Nedjelja, 20. srpnja 2014. 23:14 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Hajduk - Istra 1961 1:1.  U 86. minuti Graf je srušio Maglicu u kaznenom prostoru, a sudac Ljubičić nije pokazao na bijelu točku. Osječki sudac prijavio je Gorana Vučevića i Juricu Vučka zbog vrijeđanja

MAXtv Prva liga

HAJDUK - ISTRA 1961 1:1

Stadion Poljud. Gledatelja: 9.000. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek).

Strijelci: 1:0 Gotal (20'), 1:1 Ivančić (43').

Žuti kartoni: Gotal, Milović, Maloča, Bradarić, Stipica (Hajduk), Špehar, Blagojević, Pavlović (Istra 1961).

HAJDUK: Stipica, Milić (od 58' Jozinović), Maloča, Milović, Vršajević, Vlašić (od 68' Bencun), Maglica, Gotal, Caktaš, Bradarić, Kouassi (od 83' Nižić).

ISTRA 1961: Brkić, Obšivač, Vukman, Blagojević, Franjić (od 70' Rahmanović), Špehar (od 62' Tomić), Pavlović, Graf, Heister, Vučko, Ivančić (od 89' Batur).  

Nogometši Hajduka i Istre 1961 podijelili su bodove na otvaranju prvenstva u utakmici koja je imala zanimljiv epilog i nakon poljednjeg sučeva zvižduka. Naime, u 86. minuti Graf je srušio Maglicu u kaznenom prostoru, a sudac Ljubičić nije pokazao na bijelu točku.

To je toliko razljutilo klupu Hajduka da je Domagoj Ljubičić prijavio Gorana Vučevića zbog obraćanja neprimjerenim riječima sucima  "smeća jedna pokvarena, crkni smrade, sram te bilo", te Juricu Vučka  koji je skinuo hlačice okrenuo se prema sucima uz riječi "evo možete me naguzit"! Ove riječi ušle su i u službeni zapisnik.

Hajduk je dobro otvorio utakmicu, Gotal je u 20. minuti iskoristio odličnu priliku, zaobišao Brkića i zabio za 1:0. Ipak, Istra je šokirala domaćina u 43. minuti. Špehar je prošao Maloču i pronašao Ljubičića koji je ugurao loptu u praznu mrežu - 1:1.

Hajduk je napadao u drugom poluvremenu, a najbliže pogotku stigao je u 82. minuti kada je Caktaš iz slobodnog udarca pogodio okvir vratiju. Na drugoj strani Istra je pokušavala iz kontre stići do pobjede, u 53. minuti Špehar je promašio prazan gol nakon lošeg istrčavanja Stipice.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.