MAXtv Prva liga: Hajduk deklasirao Split u gradskom derbiju na Parku mladeži

Nedjelja, 28. srpnja 2013. 22:53 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Split - Hajduk 3:0. Strijelci: Caktaš, Glumac (ag) i Maglica

MAXtv Prva liga – 3. kolo

 

SPLIT – HAJDUK 0:3

 

Park mladeži. Gledatelja 5000

 

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

 

Strijelci: 0:1 Caktaš (17 – 11 m), 0:2 Glumac (30 – ag), 0:3 Maglica (49)

 

Žuti kartoni: Glumac, Dujmović, Vojnović, Mršić (Split)

 

SPLIT: Zagorac – Vrgoč, Glumac, Ibriks, Glavina – Dujmović (55 Radotić), Erceg (46 Paracki), Mršić – Roce, Vojnović (67 Bilić), Belle

 

HAJDUK: Kalinić – Milović, Maloča, Mikanović, Jozinović – Anđelković (85 Milić), Pašalić – Sušić (65 Bradarić), Andrijašević (58 Mujan), Caktaš – Maglica

 

U prazniku hrvatskog nogometa, danu kada su odigrana dva derbija, Hajduk je samo nekoliko stotina metara istočnije od Poljuda upisao nova tri boda. Na Parku mladeži „Bili“ nisu imali ulogu favorita iz nekoliko razloga. Prvi je igranje europskih ogleda što je moglo bitno utjecati na momčad, a drugi je relativno neiskustvo s kojim se 'tići' možebitno i ne bi mogli nositi. Hajduk ne samo da je opovrgnuo mišljenja mnogih, nego je i suvereno zasjeo, makar preko noći na čelo prvoligaške kolone.

 

I jedni i drugi nisu mogli računati na svoje stožerne igrače, pa je tako Splitu nedostajao Rebić (suspenzija), a Hajduku Kouassi (ozljeda). Trener domaćih Stanko Mršić tako je u vatru morao gurnuti Aljošu Vojnovića, dok je Igor Tudor dobio natrag povratnika Franka Andrijaševića. Ono što nije išlo u prilog gradskom derbiju je nerealno visoka cijena ulaznica. Naime, karta za mjesto na Parku mladeži iznosila je 80 kuna, pa je i gledatelja bilo tek mršavih pet tisuća.

 

Već u drugoj minuti zaiskrilo je na istočnoj tribini stadiona. Domaći su navijači tada razvili svoj transparent, no Torcida ih je rastjerala. Tada su zaštitari morali intervenirati i stati između izmiješane publike. Vratar Hajduka prvi se puta morao rastegnuti već u petoj minuti kada nakon kornera brani udarac Vojnovića. Samo minutu kasnije – velika prigoda Hajduka. Sušić na rubu šesnaest metara sam, ali ništa.

 

U šesnaestoj minuti dogodio se sporan trenutak. Glumac ruši Maglicu u kaznenom prostoru, a sudac Gabrilo pokazuje mu žuti karton i usmjerava prst prema bijeloj točki. Nepogrešiv izvođač najstrože kazne je Caktaš – 0:1.

 

Nakon pogotka inicijativa je prešla na Hajdukovu stranu, a u tridesetoj minuti Tomislav Glumac još jednom pravda status tragičara utakmice. Nakon što je Jozinović ubacio dugu loptu u šesnaesterac, ona dolazi do Mikanovića koji snažnim udarcem pogađa vratnicu. Lopta je tada pogodila Glumca i odbila se u gol – 0:2.

 

Do kraja prvoga dijela Hajduk je i dalje bio vrlo konkretan u traženju novoga pogotka. Valja izdvojiti odličnu prigodu Andrijaševića (41) nakon kornera. Domaći vratar Zagorac jedva je uspio obraniti.

 

U nastavku ista slika. Mršić je pokušao nešto promjeniti uvođenjem Parackog umjesto indisponiranog Ercega, a jedino što se promjenilo bio je rezultat na semaforu. Igrala se 49. minuta kada je Anđelković oteo loptu na sredini terena i idealno poslužio Maglicu koji ne griješi – 0:3.

 

Sljedeći se sporan trenutak dogodio u 60. minuti kada Gabrilo poništava pogodak Aljoši Vojnoviću zbog igranja rukom. Njome se poslužio u padu u neposrednoj blizini gol-linije. Za učinjeno, Vojnović je zaradio i javnu opomenu. Usporena snimka u TV-prijenosu pokazala je da je Gabrilo bio u pravu.

 

Do kraja susreta još su po jednom pokušali Paracki (71) s jedne, odnosno Pašalić (67), Maglica (82) i Mujan (90) s druge strane. Igra je u posljednjih pola sata znatno pala u ritmu, shodno Hajdukovim željama da očuvaju ovaj vrlo lijep rezultat. Nakon domaće euro-utakmice s gruzijskom momčadi Dila Gori (četvrtak – 21h), Hajduk u sljedećem kolu, također na Poljudu dočekuje Hrvatski dragovoljac. Splitu pak predstoji još jedan derbi kola, pošto za sedam dana gostuje u Maksimiru kod Dinama.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.