MAXtv Prva liga: Hajduk bolji u gradskom derbiju, Bašić atraktivno pogodio za pobjedu

Nedjelja, 16. listopada 2016. 19:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 12. kola: Hajduk - Split 2:1

MAXtv Prva liga - 12. kolo

HAJDUK –  SPLIT   2:1 (0:1)

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 7.276.

Sudac: Andrej Burilo (Osijek) 7

Strijelci: 0:1 Pešić (42), 1:1 Futacs (56 – 11 m), 2:1 Bašić (81)

Žuti kartoni: Said (Hajduk). Pavlovski, Ugrina, Pešić, Vitus (Split)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Juranović 6, Nižić 6, Šimić 6, Memolla 5,5, Gentsoglou 5, (od 63. Tudor - ), Kožulj 6 (od 75. Bašić 7,5 ), Barry 6, Vlašić 6, Futacs 6,5, (od 83. Magante - ), Said 7.

SPLIT: Duka 6,5, Jurendić 5,5, (od. 69 Maglica -), Dupovac 6, Mikulić 6 (od 73. Fuštar -), Vitus 6, Jakić 6,5 (od 77. Chvedukas -), Boljat 5, Špehar 5, Pavlovski 5, Pešić 7, Ugrina 6.

Prije početka susreta sudačka četvorka se na centru se okupila da BI iskazali  podršku svom kolegi Brunu Mariću, koji je prije nekoliko dana fizički napadnut u Stobreču u restoranu Epetion od nekolicine pripadnika Torcide. Suci su izašli u crnim majicama, dok su stajali na centru sa sjevera je Torcida skandirala:

- Mariću cigane, čakija ti ne gine.....

Derbi Sv. Duje, ogled gradskih rivala, najbliži susjedi dočekali su u potpuno različitom raspoloženju, bijeli nakon serije uspješnih rezultata iz Maksimira vratili su  osvojenim  bodom, dok „crveni“ već 20 utakmica ne znaju za pobjedu.

Uz to je momčad iz Parka mladeži posljednjeplasirana na tablici.

Prvi petnaestak minuta nije ponudilo nikakvo uzbuđenje, zakuhalo se u 17. minuti nakon slabe intervencije Duke kojem je lopta ispala iz ruke nakon udarca Kožulja glavom.

 Said  je pokušao uhvatiti loptu, došlo je do bliskog sudara vratara gostiju i napadača domaćina, bijeli su tražili najstrožu kaznu.
 
 Umjesto toga Said je po sučevom mišljenju simuliranja dobio žuti karton.
 
 Na drugoj strani je glavom pucao Boljat, Kalinić je uz mnogo muke uspio loptu izbaciti u korner. Nakon udarca iz ugla ponovo je najviši u skoku bio Boljat, inače nekadašnji igrač Hajduka, pucao je glavom lopta je zamalo otišla preko grede.

 Hajduk je dominirao, Split je zabio gol u 42. minuti: Jakić je odlično povukao polukontru, idealno je uposlio Pešića koji je izbjegao zaleđe, izašao je sam Kalinićem i sa nekih desetak metara sam, neometan pucao je i pogodio je lijevi donji kut nemoćnog vratara bijelih - 0:1.

 Tko će kome nego svoj svoje, Pešić je nekada nosio "bili" dres.
 
 U nastavku prvi su zaprijetili Hajdukovci, udarac Barrya sa vrha kaznenog prostora otišao je pored desne stative gola crvenih.

 Hajduk je do poravnanja rezultata došao u 55. minuti. Boljat u kaznenom prostoru srušio Saida, Burilo je pokazao na bijelu točku, siguran realizator bio je Futacs - 1:1.

 Odlično je u 64. minuti reagirao Duka, obranio je udarac Barrya koji je pucao sa 5 – 6 metara.

 Još jednom je trener Pušnik pogodio sa izmjenama.

 Bašić  je u 75. minuti zamijenio Kožulja, a šest minuta po ulasku na travnjak odapeo je lijevicom sa nekih 10 metara, lopta je završila u gornjem lijevom kutu nemoćnog Duke - 2:1.

 U sudačkoj nadoknadi Fuštar je mogao donijeti svojoj momčadi  bod, s desetak metara u izgledenoj prilici pucao lopta je otišla preko gola.
 
 Hajduk je uz dosta muke pobijedio gradskog rivala.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.