MAXtv Prva liga: Elvir Maloku donio Hajduku bod u gradskom derbiju, Damir Burić novi trener

Petak, 29. svibnja 2015. 20:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 36. kola: Split - Hajduk 1:1. Damir Burić gledao utakmicu u Parku mladeži


MAXtv Prva liga - 36. kolo

SPLIT – HAJDUK 1:1

Igralište u Parku mladeži. Gledatelja 2500.

Sudac Dalibor Mlakar (Zagreb) 5.

Strijelci: 1:0 Vidović (16), 1:1 Maloku (48)

Žuti kartoni: Erceg, Barbarić, Cikalleschi (Split), Milović, Jozinović, Balić (Hajduk)

Crveni karton: Vrgoč (90)

SPLIT: ZagoraC 6,5, Galović 5, Vrgoč 6, Barbarić (od 63 Majstorović -), Glavina 6, Blagojević 5,5, Vidović 7, Bagarić 5 (od 69 Mrkonjić -), Rog 6, Erceg 5 (od 85 Roglić -), Cikalleschi 6.

HAJDUK: Grbić 6, Bašić 5,5, Nižić 6,5, Milović 5,5, Jozinović 6, Vuković 6, Tudor 6,5 (od 79 Pejić -), Vlašić 6,5, Balić 5,5, Prskalo 5, Kurbanov 5 (od 46 Maloku 6,5, od 66 Juranović -)

Hajduk je osvojio bod u gradskom derbiju pred novim trenerom. Damir Burić Šolta novi je trener Hajduka, nakon što su obavljeni posljednji pregovori u Splitu  čeka se službena objava. Burić je gledao utakmicu u Parku mladeži gdje je počeo igrati nogomet. Trenersko iskustvo stekao je u nekoliko njemačkih klubova, a posljednji angažman imao je u Werderu iz Bremena, ali nikada smaostalno nije vodio prvu momčad.

Gradski derbi dvoboj na kraju prvenstvene utrke, koju oba kluba trebaju što prije zaboraviti, završio je bez pobjednika. Na otvaranju susreta Vidović je u 11. minuti pucao sa dvadesetak metara lopta je završila na gredi gola Grbića.

Samo pet minuta poslije nakon slobodnog udarca kojeg je sa lijeve strane izveo Rog, Vidović je bio najviši u skoku i sa nekih desetak metara poslao loptu u mreži - 1:0.

Mogli su domaćini u 30. minuti povećati prednost. Milović je srušio u kaznenom prostoru Bagarića, slabi sudac Mlakar pokazao je na bijelu točku. Erceg je namjestio loptu na bijelu točku, pokušao je „panenkom„ prevariti Grbića, no Hajdukov vratar pročitao je njegovu namjeru i uhvatio loptu.

Početkom drugog dijela bijeli su poravnali golom Malokua, koji je zamjenio Kurbanova na poluvremenu. U 48. minuti, nakon centaršuta Tudora, Maloku je glavom iz blizine zatresao mrežu Zagorca - 1:1.

Tražili su Hajdukovci u 55. minuti kazneni udarac nakon što je Barbarić srušio u kaznemom prostoru Tudora, glavni arbitar samo je mahnuo rukom.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk je mogao doći do sva tri boda, Vlašić je sa vrha kaznenog prostora izveo slobodni udarac, Zagorac je uspio loptu izbaciti u korner.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.