MAXtv Prva liga: Dinamo u nastavku postigao četiri pogotka i preokrenuo rezultat protiv Splita

Nedjelja, 12. kolovoza 2012. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola MAXtv Prve lige: Dinamo - Split 4:2

 

 

 

Utakmica 4. kola MAXtv Prve lige

DINAMO – SPLIT 4:2

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 6.000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Belle (30), 0:2 Bagarić (39), 2:1 Badelj (56), 2:2 Šimunić (60), 3:2 Sammir (65, 11m), 4:2 Čop (84)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić, Ibanez (46 Peko), Badelj, Leko (46 Sammir), Ademi, Rukavina (82 Pokrivač), Čop

SPLIT: Zagorac, Radotić, Vidić, Galović, Hrgović, Vitaić, Paracki, Bagarić (67 Rebić), Baraban (79 Kvesić), Vojnović (67 Erceg), Belle

Nogometaši Dinama u nastavku utakmicu uspjeli su postići čak četiri pogotka i pobijediti momčad Splita, koja je vrlo ambiciozno ušla u utakmicu. U prvom poluvremenu nogometaši Splita znalački su kaznili indolentnu igru Dinama, momčad kojega je u utakmicu ušla kao da je osvojila Ligu prvaka. Ležerniji pristup domaće obrane poduzetniji Splićani pretvorili su u vodstvo koje je slutilo senzaciju, barem prema onome kako je izgledala modra momčad.

U 30. minuti Baraban se driblingom pokušao probiti kroz središnji dio modre obrane i potom nenadano dubinski odigrao za utrčalog Belle, koji je pokraj ukopane domaće obrane skrenuo loptu u mrežu ispred istrčalog Kelave – 0:2.

U 39. minuti Hrgović je ubacio slijeva, loptu je skrenuo Leko, ispred modrih stopera uz prvu vratnicu loptu je u mrežu skrenuo Bagarić – 0:2. 

Na odmoru je trener Ante Čačić promijenio dva igrača, Dinamo je krenuo u utakmicu znatno odlučnije, pokazao da je još uvijek nedodirljiv na hrvatskim travnjacima i u svega desetak minuta preokrenuo rezultat.

U 56. minuti Rukavina je na lijevom boku dobro uočio Badeljovo utrčavanje i pravodobno gurnuo loptu, kapetan Dinama uletio je lijevom stranom i iskosa naciljao suprotni kut – 2:1.

U 60. minuti Badelj je izveo slobodni udarac s lijevog boka, Šimunić je nadskočio splitsku obranu i glavom pogodio mrežu – 2:2.

U 64. minuti Hrgović je napravio prekršaj nad Badeljom za najstrožu kaznu, Sammir je bio siguran realizator – 3:2

U 84. minuti Vrsaljko je uputio snažan udarac sa 14 metara, vratar Zagorac odbio loptu točno na nogu Čopu, koji iz blizine postavlja konačnih 4:2.

Fotogalerija Grgur Zucko i Slaven Mizdor/Pixsell

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.