MAXtv PRVA LIGA

Dinamo svladao Osijek i učvrstio vodstvo

Nedjelja, 08. prosinca 2013. 16:48 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Dinamo - Osijek 4:1

MAXtv Prva liga - 19. kolo

DINAMO - OSIJEK 4:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.000

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Fernandes (9) 1:1 Dugandžić (17) 2:1 Brozović (33) 3:1 Beqiraj (55) 4:1 Fernandes (90)

DINAMO: Zelenika, Šimunić, Pinto, Ademi (78 Čop), Fernandes, Addy (38 Sare), Čalušić, Pamić, Beqiraj, Halilović (74 Halilović), Brozović

OSIJEK: Mikulić, Pavić, Kurtović (60 Lulić), Bralić, Dugandžić (76 Škorić), Barišić (82 Ljubojević), Novaković, Šorša, Mišić, Grgić, Ugarković

U dvoboju prve i pretposljednje momčadi prvoligaškog društva sve bi osim pobjede zagrebačkih modrih bilo bi ravno senzaciji. Pred gotovo sablasno praznim Maksimirom Dinamo je došao do zasluženog slavlja, protiv poslovično tromih gostiju iz Osijeka.

Domaćin je već u uvodnim trenucima susreta pokazao da ništa u dvoboju devetnaestoga kola neće prepustiti slučaju. Ademi je u slalomu prošao kroz nekolicinu gostujućih igrača, odapeo s vrha kaznenog prostora ali - pored gola. Isto je tri minute kasnije učinio i Zvonko Pamić, bez potrebe za reakcijom Mikulića. Na prvi se pogodak čekalo tek devet minuta. Korner s desne strane izveo je Brozović, a u šumi igrača najbolje se snašao Fernandes i pogodio za rano vodstvo zagrebačke momčadi  - 1:0.

No, tek osam minuta kasnije, šok za domaćine. Vrataru Zeleniki, poznatom po pouzdanim reakcijama lošta ispada iz ruku što koristi Dugandžić - 1:1. U dvadesetoj minuti Beqiraj je imao priliku poluvremena, no njegov udarac iz neposredne blizine odlazi visoko preko gola. Igra se na polovici prvog dijela stišala, sve do pogotka Marcela Brozovića. Kapetan U-21 reprezentacije odigrao je 'dupli pas' s Beqirajem i pogodio za 2:1. Dinamo je dugo 'pleo mrežu' oko Mikulićevog gola i zasluženo poveo.

U 38. minuti ozlijedio se Lee Addy, što je primoralo Zorana Mamića da u igru na stopersko mjesto sa Šimunićem povuče Ademija, dok je Addyjeva zamjena, Sare ušao na prirodno mjesto zadnjeg veznog. Niti takva rošada nije donijela značajniji odmak u igri, budući je Dinamo u nastavak krenuo jednako goropadno. U tom tempu, izrodila se prigoda već nakon tri minute nastavka. Pinto u karakterističnom prodoru s desna ubacuje za Fernandesa, no Mikulić zaustavlja i izbacuje u korner. Gostujuća obrana kapitulirala je sedam minuta kasnije, kada je mladi Čalušić - alternacija za Rubena Limu na lijevome beku ubacio, a u sredini se Beqiraj odlično snašao za 3:1.

Ritam igre pao je u posljednjih pola sata, a do posljednjeg Dinamovog pogotka dala se ubilježiti tek izgledna prilika za Osijek. Njen je autor Ugarković, ali udarac s ruba kaznenog prostora Zelenika odbija u korner. U posljednjoj minuti susreta po drugi put se u listu strijelaca za konačnih 4:1 uspio upisati Čileanac u modrim redovima, Junior Fernandes, iskoristivši Pamićev ubačaj s lijeve strane. U utakmici bez javnih opomena Dinamo je ostvario zacrtano, slijedi mu posljednji ovosezonski eurospki dvoboj. U četvrtak (19 sati) na Maksimiru gostuje bugarski Ludogorec.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.