MAXtv Prva liga: Dinamo slomio otpor Zadra dvama pogocima Andreja Kramarića

Petak, 19. srpnja 2013. 22:18 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Dinamo - Zadar 3:0

MAXtv Prva liga, 2. kolo

 

DINAMO – ZADAR 3:0

 

Stadion Maksimir. gledatelja 5000.

 

 Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Kramarić (56) 2:0 Kramarić (88) 3:0 Čop (90)

 

Žuti kartoni: Muić, Vasilj, Prahić (Zadar)

 

DINAMO: Migliore, Leko, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Sare, Halilović (46 Husejinović), Antolić (46 Soudani), Brozović, Čop, Kramarić

 

ZADAR: Gluić, Prahić, Con, Sarić, Ikić, Surač, Muić (56 Grgurović), Begonja, Vasilj, Gržan (82 Heister), Ivančić (61 Jurina)

 

Zagrebački modri odigrali su upravo onoliko koliko im je trebalo za drugu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni. Uz dva pogotka Kramarića i točku na i Duje Čopa te s malo sreće Dinamo je upisao nova tri boda.

 

Za hrvatskog prvaka prvi je nastup, i to vrlo solidan na poziciji zadnjeg veznog ubilježio Bakary Sare, pojačanje iz CFR Cluja. Uz mladog Bjelokošćanina u sastav Plavih vratili su se strijelac Kramarić, a debitirao je i Jozo Šimunović, stoper hrvatske U-20 vrste s netom završenog Svjetskog prvenstva u Turskoj.

 

 

Prvi se pogodak dogodio nakon kornera, u pedeset i šestoj minuti. Antolić je ubacio, Soudani prebacio na 13-14 metara do Kramarića koji puca pomalo iz očaja i pogađa gol vratara Gluića uz pomoć vratnice. Najbolja prilika Zadrana također je završila na vratnici. Gržan je u 33. minuti odapeo sa 18 metara s lijeve strane, lopta je zahvaljujući bloku promijenila smjer i u efeju završila na desnoj Miglioreovoj vratnici.

 

Prvo poluvrijeme ili barem njegov početak nisu bili gledljivi. Prvu priliku je tek u 23. minuti prokockao Kramarić kada se drznuo pucati iz nepovoljne pozicije, no pored vrata. Trener Jurčić se netom prije pošteno izvikao na svoje pulene. S pravom, jer ništa od Dinama nije bilo prikazano u prvih pola sata. Zadrani su osim grede Gržana imali i pokušaj Begonje (18), no sve u svemu bilo je to vrlo siromašno prvo poluvrijeme od obje ekipe.

 

Jurčić u nastavku ništa nije htio prepuštati slučaju pa je odmah umjesto Halilovića na sredinu postavio 'šmekera' Husejinovića, a svoje poluvrijeme je umjesto solidnog Antolića dobio i miljenik maksimirske publike El Soudani. Upravo su ova dvojica namjestila prvi Kramarićev pogodak i unijeli živost u igru Dinama.

 

Zadrani nisu izdržali do kraja sa samo jednim primljenim zgoditkom. Drugi pogodak pao je nakon nepažnje cjelokupne zadarske obrane. Nakon ubačaja Pivarića vratar gostiju Gluić izbija loptu visoko u zrak. Kramarić je nadskočio Prahića i pospremio loptu u mrežu. Na konačnih 3:0 u posljednjem napadu postavlja Duje Čop. Nakon snažnog udarca Šimunića iz daljine, Čop se našao na pravom mjestu i odbijanac ubacio iza Gluićevih leđa. U 73. minuti poništen je autogol Zadrana nakon što je Husejinović bio u zaleđu, a Čop je mogao na listu strijelaca i u 81. minuti kada mu slobodnjak ispod grede vadi Gluić.

 

Težak početak sezone za Zadrane, kakav-takav povratak publike na Maksimir i buđenje Kramarića obilježili su Dinamovu drugu prepreku u novom prvenstvu. Pravi test za Plave dogodit će se sljedeće nedjelje kada dolaze goropadnoj Rijeci na Kantridu.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.