MAXtv PRVA LIGA

Dinamo smanjio zaostatak za Rijekom

Nedjelja, 27. studenog 2016. 16:52 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Osijek - Dinamo 0:2. Dinamo se vraća u formu


Dinamo je pobijedio Osijek i ponovo smanjio zaostatak za Rijekom. Utakmica u Gradskom vrtu praktično je riješena  u tri minute!

U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela Čorić je udario po lopti s 20 metara iskosa zdesna, izgledalo je kao zagrijavanje vratara da bi Mikulić neočekivano propustio loptu koja je završila u mreži - 0:1.

Odmah na početku drugoga dijela u brzoj kontri Henriquez je idealno proigrao Soudanija, koji je utrčao u prazni prostor u zadnjoj liniji osječka obrane, izašao ispred Mikulića i lagano poentirao - 0:2.

Što se tiče igre, izuzev kraćeg razdoblja euforije na početku utakmice, Dinamo je cijelo vrijeme kontrolirao utakmicu, stvarao organizirani pritisak i prilike.

U prvom dijelu Fernandes (19, 27) je bio u vrlo izglednim situacijama za pogodak, nije bio precizan udarcima glavom iz blizine i nogom sa 14 metara iskosa.

U drugom dijelu Dinamo je mirno kontrolirao rezultat, u nekoliko povezanih akcija modra momčad pokazala je naznake prepoznatljive igre koju su navijači ove sezone već gotovo zaboravili.

Nema sumnje da se Dinamo vraća u formu u prijelomnom trenutku sezone, uoči derbija protiv Rijeke u idućem kolu.

U 77. minuti zbog brutalnog starta na Šitumu crveni karton dobio je Boban, jasno da desetorica igrača Osijeka nisu mogli učiniti ono što nije mogla kompletna momčad.

U drugom dijelu bilo je više izglednih prijetnji nego prilika, Pivarić 857) i Soudani (89) izravno su zaprijetili udarcima izvana.

Osijek je u drugom dijelu izgledao poptpuno nemoćno, Matasov (71) udarac spadao je u kozmetiku.

OSIJEK: Mikulić, Matas (77 Pušić), Barać, Škorić, Barišić,  Knežević, Lukić, Boban, Lopa (67 Grgić), Vojnović (61 Lesjak), Perošević

DINAMO: Livaković, Šitum, Sigali, Benković, Pivarić, Jonas, Knežević (24 Henriquez), Soudani, Gojak, Ćorić (81 Moro), Fernandes (89 Fiolić)

Utakmica 17. kola: Osijek - Dinamo 0:2 (Ćorić 45+1, Soudani 48)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.