MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Split, Soudani odlučio u 88.

Subota, 03. kolovoza 2013. 23:07 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Dinamo - Split 1:0. Soudani ušao u igru u 68. minuti

MAXtv Prva liga –  4. kolo

 

DINAMO – SPLIT 1:0

 

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 5000

 

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

 

Strijelac: 1:0 Soudani (88)

 

Žuti kartoni: Soudani (Dinamo), Dujmović (Split)

 

DINAMO: Zelenika, Pinto, Šimunović, Addy, Pivarić (46 Lima), Sare, Ademi, Pamić (46 Husejinović), Halilović, Fenandes, Rukavina, Kramarić (69 Soudani)

 

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Glumac, Vrgoč, Glavina, Radotić, Dujmović, Pehar (85 Radeljić), Belle (79 Mršić), Roce (55 Vojnović), Bilić

 

U 88. minuti Husejinović je s centra uputio dubinsku loptu po sredini iza leđa splitskih stopera, Soudani je izbjegao pažnji, primio loptu u trku i onda je prizemno položio pokraj vratara Zagorca. Dinamo je pogotkom jokera s klupe osvojio tri nova boda u smiraju utakmice koja je slutila podjelu bodova.

 

Nogometaši Splita zauzeli su odlučan stav, od prve minute utakmice prvog dijela utakmice dali do znanja da se ne misle braniti po cijenu remija. Štoviše, u kraćim razdobljima prvoga dijela Splićani su kontrolirali loptu i prostor na polovini domaćina, koji na Maksimiru rijetko igra utakmice u kojima protivnik pokušava dominirati kroz posjed lopte.

 

Dinamo je u prvom poluvremenu nešto više dominirao i napadao uglavnom preko desne strane, gdje su višak stvarali Ferandes i Pinto, ali se ne može reći da je Split igrao takvu podređenu ulogu

 

U 18. minuti Bilić je u ravni prve vratnice znalački primirio ubačenu loptu zdesna, ogradio prostor ispred Šimunovića i izborio poziciju za udarac u padu. Zelenika je tijelom zatvorio prvi kut i odbio loptu.

 

U 26. minuti Rukavina je ubacio slijeva, Fernandes nadskočio Glavinu i silovitim  trzajem posla loptu u desni gornji kut, ali je Zagorac poletio zrakom i efektno skrenuo loptu. U 43. minuti na kraju brze kontre, Halilović je s 14 metara plasiranim udarcem ciljao suprotni kut, Zagorec je bio pravodoban.

 

U drugom dijelu Dinamo je krenuo znatno odlučnije, pa je splitska momčad vrijeme do kraja utakmice uglavnom provela na svojoj polovini. Organizirana splitska obrana i raspoloženi vratar Zagorac odolijevali su svim iskušenjima.

 

U 51. minuti Fernandes je uputio plasirani udarac sa 7 metara, Zagorac brani. U 77. minuti Zagorac je ponovo obranio Fernandesov pokušaj iz blizine, minuti kasnije vratar Splita brani i Rukavinin udarac glavom. Bile su to najbolje Dinamove šanse u jeku premoći.

 

Na drugoj strani Zelenika je pokazao da postaje vratar dostojan Dinamova dresa. U 73. minuti Vojnović je ubacio loptu iza leđa domaće obrane, Ibriks krenuo prema vratima, ali je Zelenika bio brži. Vratar Dinama istaknuo se obranom snažnog Mršićeva udarca s 25 metara u 87. minuti čime je najavio pogodak na drugoj strani.

 

A pogodak se dogodio onako kako se ozbiljnoj momčadi ne bi smio dogoditi, posebno u završnici utakmice.  

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.