MAXTV PRVA LIGA

Dinamo nakon šest godina pobijedio na Poljudu

Srijeda, 27. veljače 2013. 21:13 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Hajduk - Dinamo 1:2. Dinamo je ukupno gledano bio bolji, ali je jedna sudačka pogreška bacila sjenu na ishod

MAXtv Prva liga – 21. kolo

 

HAJDUK – DINAMO 1:2

 

Stadin na Poljudu. Gledatelja 23.000

 

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

 

Strijelci: 0:1 Krstanović (10), 1:1 Jozinović (42), 1:2 Ibanez (43)

 

Žuti kartoni: Stojanović, Andrijašević, Sušić (Hajduk), Krstanović, Brozović, Jedvaj, Vrsaljko (Dinamo)

 

Crveni karton: Brozović (65, drugi žuti)

 

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović, Lima, Andrijašević, Vršajević, Caktaš (74 Sušić), Vuković (61 Stojanović), Maglica

 

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Ademi, Leko, Brozović, Sammir (90+3 Čalušić), Čop (90+2 Pivarić), Krstanović (80 Beqiraj)

 

Nogometaši Dinama pobijedili su u derbiju Hajduk i nakon 21. kola praktično osigurali novu titulu prvaka. Moralo bi se dogoditi senzacionalno iznenađenje da Dinamo u razigravanju ispusti tako veliku bodovnu prednost.

 

Prema prikazanom Dinamo je zasluženo pobijedio budući da je pokazao odlike natjecateljske momčadi, koja u svako trenutku zna što hoće. Igra na kontre i polukontre pogodovala je modroj momčadi, koja je propustila više izrazitih prilika za pogodak.

 

Šteta što će se nakon derbija pričati o nedosuđenom kaznenom udarcu u 80. minuti, nažalost jedna pogreška vrlo dobrog suca Ivana Bebeka bacila je sjenu na ishod dobre i zanimljive utakmice

 

U prvom dijelu derbi je ponudio obilje uzbuđenja, neforsiranih pogrešaka i dva više sretna nego spretna pogotka. Dinamo je počeo staloženije, poglavito se učinkovit pokazao pritisak na zadnju liniju neiskusne Hajdukove obrane.

 

Visoko postavljena modra momčad u vodstvo je došla u 10. minuti zahvaljujući 17-godišnjem Tinu Jedvaju, koji je na središtu igrališta presjekao domaći napad, povukao loptu na protivničku polovicu, pravodobno proigrao Krstanovića, koji je izbjegao zaleđe, prošao Blaževića i mirno poentirao – 0:1.

 

U prvih pola sata utakmica se lomila. Mladi igrači Hajduka bili su toliko impresionirani razvojem događaja da su Dinamu sami nudili šanse za pogotke. U 21. minuti Milić je pogrešno dodao loptu Leki, koji proigrava Brozovića. Dinamov igrača nije bio priseban u završnici, traljavi udarac nije bio problem za Blaževića.

 

U 24. minuti Sammir je oteo loptu Nižiću, sam krenuo prema Blaževiću, ali u presudnom trenutku nije  dobro zahvatio loptu koja je otišla daleko od vratiju.

 

Nakon pola sata Hajdukovi igrači počeli su djelovati odlučnije i samodopadnije. Težište igre preselilo se pred kazneni prostor Dinama, obrana modrih počela je pokazivati prve znakove slabosti.

 

U 32. minuti Milić je promačio za rubriku vjerovali ili ne. S 3 metra Milić je loptu poslao pokraj gola nakon što na travnjak zalegla trojica igrača čime su Kelavina vrata ostala širom otvorena.

 

U 42. minuti isplatila se Hajdukova srčanost. Oremuš je vratio povratnu loptu iz kaznenog prostora, Jozinović je uputio udarac s 22 metra, lopta je okrznula Šimunića, prevarila Kelavu i Poljud je eksplodirao – 1:1.

 

Minutu kasnije navijači Hajduka ostali su šokirani! Ibanez je pokušao ubaciti slijeva, zahvatio je loptu dovoljno neprecizno da je ona u visokom letu preletjela Blaževića i završila putanju u daljnjem kutu – 1:2. Vrlo efektno i  sretno!

  

Nakon odmora Dinamo je iskusno prepustio sredinu terena Hajduku i čekao kontre. Već u 50. minuti Ademi je izašao pred Blaževića, ipak previše ukoso da bi mogao konkretno završiti kontranapad. U 59. minuti Sammir je zdesna precizno ubacio, Čop skočio u trznuo glavom, Blažević je efektno obranio oštar udarac.

 

U 65. minuti Brozović je oštro startao na Limu, zaradio drugi žuti karton, pocrvenio i otišao na tuširanje. Desetorica igrača Dinama povukla su se na svoju polovinu, nisu odustali od igre iako su trpjeli snažan pritisak.

 

U 80. minuti Andrijašević je uputio udarac, lopta se sretno odbila do Sušića, koji upućuje udarac s 8 metara, a Vrsaljko u padu rukom loptu skreće pored gola. Velika sudačka pogreška, poglavito suca na korner-liniji koji je morao vidjeti igranje rukom.

 

U 83. minuti Sammir je u kontri idealno proigrao Čopa, koji je pred Blaževićem izveo neuspješan pokušaj loba po kojemu je lopta otišla pokraj gola.

 

Iz pritiska Hajduka iznjedrila se još jedna prilika, Andrijašević je u 85. minuti udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta zamalo promašio.

 

Utakmicu je zadnjom prilikom zaključio Sammir, koji u 88. minuti pokušao udarcem iskosa, ali je Blažević bio pravodoban.    

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.