DINAMO - HAJDUK

Sudani pogodio za pobjedu u 94. minuti

Subota, 05. prosinca 2015. 17:07 Napisao/la  SC

Utakmica 19 kola: Dinamo - Hajduk 2:1. Vratar Eduardo bio je jedan od najboljih igrača Dinama

U derbiju 19. kola Dinamo je pobijedio Hajduk pogotkom Soudanija u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

U 94. minuti Fernandes je nasumice prebacio loptu nakon ubačaja iz prekida, u gužvi usred kaznenog prostora lopta se odbila do Soudanija, koji je tehnički sjajnim potezom loptu poslao u gornji kut, gdje se od prečke odbila u mrežu - 2:1.

Uzalud Hajduku dobar dojam i činjenica da je vratar Eduardo bio jedan od najboljih igrača Dinama. Trenutak nepažnje splitske obrane i nadahnuće strijelca omogućili su Dinamu da se ponovo nađe na vrhu ljestvice zbog bolje gol-razlike od Rijeke.

U 5. minuti Fernandes je doveo Dinamo u vodstvo udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta - 1:0. Nije rano vodstvo smelo momčad Hajduka, koja je odigrala jednu od najboljih utakmica sezone.

U 17. minuti nakon povezane akcije Caktaš je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:1.

Hajduk je tijekom cijele utakmice bio više nego ravnopravni suparnik favoriziranoj momčadi Dinama. Djelovali su gosti povezanije u završnici, Eduardo je obranio nekoliko teških udaraca.

U zanimljivoj i otvorenoj utakmici Dinamo je također propustio nekoliko izglednih prilika.

U 90. minuti Jefferson je dobio drugi žuti karton, Hajduk je ostao s desetoricom igrača koji su se zbili u svom kaznenom prostoru i doživjeli traumatičan poraz.

DINAMO: Eduardo, Soudani, Pinto, Taravel, Sigali, Pivarić, Antolić (59 Ćorić), Machado (73 Goncalves), Fernandes, Rog, Henriquez (59 Pjaca)

HAJDUK: Kalinić, Juranović, Milović, Velazquez, Milić, Jefferson, Caktaš, Sušić (90 Bilyy), Tudor (74 Balić), Vlašić, Bencun (90 Maloku)

Utakmica 19 kola: Dinamo - Hajduk 2:1 (Fernandes 5, Soudani 90+4/Caktaš 17)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.