MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Hajduk pogocima u nadoknadi

Nedjelja, 31. kolovoza 2014. 20:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 7. kola: Hajduk - Dinamo 2:3.  Čop (91) i Henrique (94) preokrenuli rezultat

MAXtv Prva liga - 7. kolo

HAJDUK - DINAMO 2:3

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 16.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Sušić (8), 2:0 Milić (49), 2:1 Čop (71), 2:2 Čop (90+1), 2:3 Henrique (90+4)

Žuti kartoni: Vršajević, Caktaš, Anđelković, Sušić, Bradarić (Hajduk), Šimunović (Dinamo)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (76 Nižić), Maloča, Milović, Milić, Anđelković, Caktaš (69 Bradarić), Mezga (53 Bašić), Sušić, Kouassi, Maglica

DINAMO: Eduardo, Pinto, Šumunić, Šimunović, Pivarić, Vukojević (59 Henriquez), Brozović, Antolić, Pjaca (46 Čorić), Soudani (90+5 Goncalo), Čop

U 91. minuti Soudani se probio lijevom stranom, odigrao prizemnu povratnu loptu za Čopa, koji je bio brži od Milovića i u ravni prve vratnice loptu poslao u bliži kut - 2:2. Tri minute kasnije Soudani je opet probio lijevu stranu, ovog puta uslijedio je idealni ubačaj za Henriquea, koji je udarcem glavom zatresao mrežu i šokirao Poljud - 2:3. Dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi Dinamo je uspio preokrenuti rezultat i ostvariti pobjedu u koju su samo modri vjerovali.

U 8. minuti Sušić je ostao sam zdesna na ulazu u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio suprotni kut - 1:0. Prekrasni pogodak najavio je zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, koja je u prvom dijelu plijenila pažnju visokim ritmom i vrlo agresivnnim pristupom domaćih igrača. Već u 10. minuti Hajduk je mogao uvećati vodstvo, Mezga je osjetio Šimunovićevu pogrešku, uzeo loptu stoperu Dinama i izašao iskosa slijeva pred Eduarda, koji je uspio skrenuti loptu.

Uvodne minute pripale su nastrljivim igračima Hajduka, koji su snažnim pritiskom potisnuli Dinamo na svoju polovicu. Nekoliko su puta igrači Hajduka kroz pritisak izazvali nered u obrani Dinama, za nešto više nedostajalo je mirnoće u zadnjem pasu. Nakon pola sata Dinamo je polako počeo nalikovati momčadi, koja je na Poljud istrčala kao apsolutni favorit.

U 30. minuti Čop je propustio najbolju priliku do odmora. Soudani je proigrao zaboravljenog Čopa, kojemu lopta bježi u situaciji kada je pred njim stajao samo vratar Kalinić. U 35. minuti Dinamo je imao drugu veliku priliku nakon što je Kaliniću ispala lopta, Soudani vratio prizmeno Antoliću, koji je loptu poslao prema vratima na kojima se zapriječio kapetan Maloča.

I drugo poluvrijeme počelo je prema željama domaćina. U 49. minuti Milić se u gužvi našao u idealnj poziciji, primio loptu prsima i zatresao mrežu za 2:0. Dinamo više nije mogao kalkulirati, krenuli su
modri otvorenije što je trebalo pogodavati načinu igre Hajduka. U 55. minuti najbolji gostuući igrač Soudani pogodio je loptom gredu udarcem sa 17 metara, utakmica se potpuno otvorila.

U 60. minuti Hajduk je propustio priliku riješiti pitanje pobjednika. Na kraju brze kontre Bašić se našao sam pred Eduardom na lijevoj strani kaznenog prostora, pokušaj driblinga vratara Dinama bio je najgore moguće rješenje.

U 71. minuti Soudani je zdesna izvanredno proigrao Čopa, koji u ravni druge vratnice skreće loptu u mrežu i vraća Dinamo u utakmicu - 2:1.

Uslijedila je završnica za pamćenje.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.