MAXtv Prva liga: Dinamo na koljenima, Hajduk otvorio Rijeci put do titule prvaka

Subota, 22. travnja 2017. 16:58 Napisao/la  SC

Utakmica 29. kola: Dinamo - Hajduk 0:2. Strijelci Erceg (30) i Futacs (90). Dinamo je igrao toliko slabo da nije stvorio ni jednu situaciju u kojoj bi na kušnju došla sudačka prosudba


Nogometaši Hajduka priredili su ugodno iznenađenje  Rijeci, pobijedivši Dinamo usred Maksimira rezultatom 2:0.

Osam kola prije kraja prvenstva Rijeka pobjedom u Puli može pobjeći Dinamu sedam bodova i staviti ruku na pokal namijenjen prvaku države.

Ovakav Dinamo nema šanse stići ni puno manju prednost!

U 30. minuti Futacs je na vrhu kaznenog prostora nadskočio obranu domaćih, glavom spustio loptu natrčalom Ercegu, koji je ušao u prazni prostor...

Zakasnili su Lešković i Perić, Livaković je uspio odbiti loptu koju je u padu Erceg poslao u mrežu - 0:1.

Nakon pola sata konkretnije, čvršće i agresivnije igre, Hajduk je poveo u Maksimiru.

Dvije minute kasnije u igru je ušao Sammir, Dinamo je očekivano dignuo ritam, težište igre preselilo se na polovicu Hajduka.

U 36. minuti Soudani je izveo još jednu majstoriju, po atraktivnom volej-udarcu lopta se od grede odbila u polje...

Bila je to najbolja prilika Dinama od odmora na koji su igrači Hajduka zasluženo otišli s prednošću.

U drugom  dijelu igralo se samo na polovici gostiju, ali je Dinamo igrao toliko sporo i nepoduzetno da pravih prilika praktično nije bilo.

Udarci Soudanija (66) i Ćorića (74) nikako ne spadaju u prilike za kojima Dimamo može žaliti, vratar Stipica rutinski je obranio oba udarca.

Zapravo, Dinamo je igrao toliko slabo da nije stvorio ni jednu situaciju u kojoj bi na kušnju došla sudačka prosudba.

U 90. minuti Hajduk je dočekao svoju šansu.

Pivarić je pogriješio, Kožulj je pobjegao desnom stranom i proigrao Futacsa kojemu nije bilo teško zatresti mrežu - 0:2.

DINAMO: Livaković, Šitum, Perić, Lešković, Pivarić, Knežević (32 Sammir), Moro (50 Gojak), Soudani, Antolić, Guilherme (59 Ćorić), Hodžić

HAJDUK: Stipica, Tudor (85 Ismaili), Nižić, Terzijev, Memolla, Jefferson, Savvas, Hamza, Vlašić (62 Kožulj), Erceg (46 Bašić), Futacs.

Utakmica 29. kola: Dinamo - Hajduk 0:2 (Erceg 30, Futacs 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.