MAXtv PRVA LIGA

Dinamo slavio u Osijeku u neregularnim uvjetima

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 16:52 Napisao/la  SC

Susret 20. kola: Osijek - Dinamo 0:1. Susret je odlučio pogodak Marka Pjace u završnici prvog dijela.

MAXtv Prva liga - 20. kolo

OSIJEK - DINAMO 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 2.000

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelac: 0:1 Pjaca (41)

Žuti kartoni: Arsenić, Kurtović, Lukić, Matas (Osijek), Henriquez (Dinamo)

OSIJEK: Mikulić - Arsenić, Lukić, Lesjak, Špičić (90 Štrkalj) - Kurtović (80 Roce) - Šorša, Šarić, Škorić, Grgić (56 Matas) - Perošević

DINAMO: Eduardo - Pinto, Goncalo, Pivarić - Rog (85 Matel), Machado, Ćorić (69 Pavičić), Antolić - Pjaca, Henriquez, Fernandes (46 Benković)

Nogometaši Dinama stigli su do pobjede u Osijeku po velikoj magli zbog koje je bilo skoro nemoguće pa i gotovo neregularno igrati, posebice u drugom poluvremenu. Glavni sudac Mario Zebec priveo je utakmicu kraju, a susret je odlučio pogodak Marka Pjace u zavrpnici prvog dijela.

Dinamo se vrlo ofanzivno postavio u Osijeku, već na samom početku igrači Zorana Mamića zaprijetili su domaćim vratima. Machado je iz slobodnog udarca tražio Fernandesa koji je - promašio loptu. Osječani su bili opasni iz prekida, Škorić je ubacio, a Antolić glavom usmjerio loptu prema svojim vratima. No, Eduardo je bio siguran. A onda u 18. minuti prvi zicer na utakmici. Perošević je odigrao s desne strane, Škorić neometan u kaznenom prostoru Dinama pucao pored gola.

Dinamo je u 36. minuti iz brzog kontranapada zamalo stigao do prvog pogotka. Junior Fernandes je odigrao za Ćorića čiji snažan udarac odlazi pored gola. Domaći vratar Mikulić u ovoj bi situaciji bio na ozbiljnim iskušenjima. A modri su u vodstvo stigli u 41. minuti. Bio je to fantastičan solo-prodor Marka Pjace koji je postigao svoj prvi prvenstveni pogodak. Marko Pjaca kroz sredinu je nanizao četiri domaća nogometaša, pa vanjskim dijelom kopačke iz blizine probio Mikulića. Neobranjivo za 1:0.

Drugo poluvrijeme započelo je po izuzetno velikoj magli, bio je čak i upitan nastavak susreta. Zoran Mamić odlučio je zatvoriti utakmicu, iz igre je odmah izvadio Fernandesa, u igru ubacio Benkovića. Gotovo je nemoguće u kakvim se uvjetima odigrao nastavak susreta, teško je i opisati je li se u drugih 45 minuta dogodila kakva prilika.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.