Matjaž Kek: Najveća mi je pobjeda da su igrači grizli, u seriji smo kakvoj se nitko nije nadao

Nedjelja, 08. studenog 2015. 22:31 Napisao/la  SC

Zadovoljan sam drugim poluvremenom, bili smo ravnopravni, kaže Goran Sablić


Rijeka je vrhu, pobijedila je (2:1) Split, jedina je neporažena momčad u HNL-u... Rezultatski bolje ne može...

- Čestitke igračima na sjajnoj seriji. Teška utakmica je iza nas, malo je veći pritisak, ali treba s tim živjeti. Želim da svi reprezentativci dobro odigraju i plasiraju se te zdravi se vrate nazad. Kompliment publici koja nas je nosila posljednjih 20 minuta. Bitno je da je momčad dobro odigrala, da se borimo za prvo mjesto. Najveća mi je pobjeda da su igrači grizli. Drago mi je da je Rujevica odzvanjala pjesmom naših navijača. U seriji smo kakvoj se nitko nije nadao. Slijedi nam teška utakmica u Osijeku, Split se pokazao kao kvalitetan protivnik, dobro posložen s glavom i repom. Došlo je do pada u nastavku utakmice, ali uspjeli smo uz pomoć publike doći do važne pobjede, rekao je Kek.

Split je u drugom dijelu djelovao nešto bolje:

- Prije svega čestitam Rijeci na pobjedi koja je po prikazanome zasluženo na prvom mjestu. Rano smo primili pogodak i nismo se uspjeli oporaviti i uspostaviti kontrolu. Rijeka je bila agresivnija i čvršća u reakcijama. Drugi zgoditak je slika Rijeke, tranzicijom su vrlo brzo došli do našeg gola. Da su pogodili penal utakmica bi izgubila neizvjesnost. Zadovoljan sam drugim poluvremenom, bili smo ravnopravni, a u pojedinim momentima i dominantniji. Do pretkraj utakmice nisu nam stvorili šansu. Ne zamjeram svojim igračima ništa, ponosan sam na drugo poluvrijeme, nažalost poraz se morao dogoditi, ali sve u svemu imamo dobar niz. Nije se bilo lako oduprijeti ovoj atmosferi, brojni igrači su nedostajali i to se vidjelo na terenu u ključnim trenucima. Rani pogodak usmjerio je susret. Korigirao sam neke stvari, rekao sam da utakmica nije izgubljena. Pokušali smo pritiskati, međutim Rijeka je znala postaviti čvrsti blok i obraniti se, kaže trener Goran Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.