Matjaž Kek: Nisam ja na vrhu! Ja sam dolje! Kakav vrh? Daleko je još 36. kolo...

Nedjelja, 01. studenog 2015. 20:34 Napisao/la  Ivan Jelić

 Mene veseli da momčad koja se formira raste iz utakmice u utakmicu, a pobjeda nam mora biti motiv za dalje, kaže Kek


Matjaž Kek ne zna za poraz protiv Hajduka! Trener Rijeke specijalizirao se za Hajduk posebno u utakmicama na Poljudu, gdje riječka u njegovu mandatu redovito igra dobra bez obzira na promjene u igračkom kadru. Ova pobjeda protiv Hajduka ipak ima posebnu vrijednost, Rijeka je zasjela na vrh ljestvice u utakmici tijekom ništa nije bilo upitno osim s koliko će golova razlike Rijeka pobijediti:

- Velika pobjeda u pravom nogometnom ambijentu. Pobijediti Hajduka koji je bio u naletu pred ovoliko gledatelja, to je rezultat na koji moramo biti ponosni. Neki dijelovi utakmice su bili zreli, mene veseli da momčad koja se formira raste iz utakmice u utakmicu, a pobjeda nam mora biti motiv za dalje. Previše smo u početku gubili lopti na sredini. Kompenzirali smo to trkom, znali smo kada dođu šanse da moramo biti brzi. Drugi gol je porezao krila Hajduku. Utakmica je odigrana u ambijentu koji su vidjeli širom Europe, to je hrvatska liga, neki će možda reći da to ne valja, ali mi radimo nešto dobro za nogomet, kazao je Kek, poželio sve najbolje U-17 reprezentaciji i odbio komentirati riječki pogled s vrha ljestvice:

- Nisam ja na vrhu! Ja sam dolje! Kakav vrh? Pa 15. je kolo, daleko je još 36. kolo, rekao je Kek.

Damir Burić bio je razočaran nakon poraza kojim je prekinut niz od 11 uzastopnih susreta bez poraza.

- Zaslužena pobjeda Rijeke, pored svega toga moja momčad je htjela, pokazala je moral. To što nismo sproveli u igri, na tome moramo raditi. Rijeka je odigrala u defenzivi perfektnu utakmicu. Momci su htjeli, imali smo posjed. To su neke situacije u kojima moraš imati iskustva, da možeš izvući maksimum. U određenim situacijama to nismo imali, trebamo biti bolji što se tiče ofenzive. Danas je protivnik stajao perfektno, to je bio ključ uspjeha. Rijeka je pokazala da ima kontinuitet već par godina. Mi ne možemo napraviti preko noći ono za što je nekome trebalo 2,3 godine. Igrali smo uvijek ofenzivno, sad bismo se trebali vratiti nazad? Onda to opet ne bi valjalo. Krenuli smo hajdučki, nije bilo dobro, moramo ubuduće popraviti neke stvari. Razočaran sam prije svega radi publike. Nismo im pružili dobru igru i pobjedu. Htjeli smo, ali nismo uspjeli. Analizirat ću još jednom utakmicu, pa ću moći kazati gdje smo griješili, rekao je Burić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.