Matjaž Kek: Igrači žele preuzeti odgovornost, dobro je da razgovaraju među sobom

Ponedjeljak, 30. listopada 2017. 15:30 Napisao/la  SC
Matjaž Kek: Igrači žele preuzeti odgovornost, dobro je da razgovaraju među sobom

Trener Rijeke Matjaž Kek pokušava amortizirati posljedice tri uzastopna poraza. Nakon zadnjega poraza oglasili su se igrači, Filip Bradarić javno poručuje da nešto ne štima u svlačionici:

- Svatko je odgovoran za svoje izjave, nikad nije sve idealno i u svlačionici će morati oni između sebe to riješiti. Ja ih vodim, usmjeravam, i ako problemi postoje, kroz razgovor ćemo ih probati riješiti, ja kao trener i ostali u klubu. To se ne može zataškavati, treba otvoreno govoriti, i ako je problem, treba ga riješiti. Jer ako je nešto Rijeku nosilo, to je bilo zajedništo. Iskakanja uvijek ima, treba govoriti o tome i rješavati, mi ćemo to i napraviti. Rijeka nije navikla na poraze, to nije dobro, normalno da sam nezadovoljan. Ja mogu pokušavati tražiti rješenja u razgovorima i na treningu. Najprije ću razmišljati u uzrocima na terenu, a sve drugo je gubljenje energije. Treba govoriti i o drugim problemima, govori se i piše o njima, ali mi najprije moramo riješiti između sebe. Pritisak u nogometu uvijek postoji, pritisak rezultata, najlakše je reći "rezultat nije najvažniji". Da, puno se bitnih stvari događa u klubu, ali mene kao trenera zanima rezultat. Puno se događa i izvan terena, ali neću ja o tome, ja ću o terenu, gdje smo premalo konkretni, agresivni, previše griješimo, ne izgledamo dobro i bilo bi bacanje pijeska u oči da ja govorim da nije tako, o sucima, terenima... Igrači žele preuzeti tu odgovornost i dobro je da žele porazgovarati među sobom. Mi u svlačionici riješavamo stvari na jedan način, ljudi u kubu na drugi, najgore bi bilo kriviti jedni druge, tražiti albije, treba na terenu tražiti izalazak iz krize, od koje ne smijemo okretati glavu i bježati, rekao je Kek za Novi list.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.