Matjaž Kek: Ako netko misli da ću klimati glavom i šutjeti, ja kažem da neću!

Subota, 25. travnja 2015. 14:58 Napisao  I. V.

 Ako neki igrači misle da je sezona završila, imat će problema! Svjesni smo da ćemo sada biti izloženi medijskim spekulacijama o tome tko za koga igra! Do zadnje sekunde igramo za sebe, što je u sportu najvažnije, kaže Kek

Trenera Rijeke Matjaža Keka u najavi utakmice protiv Istre 1961 novinarska pitanja vratila su utakmici protiv Dinama u nešto drugačijem kontekstu:

- Puno njih bilo bi sretno da ne govorim ništa što nije u skladu s mišljenjima nekih drugih. Ako ovdje imaš svoje mišljenje, drugi dan osvane da tražiš alibije. Prvi sam nakon utakmice čestitao treneru i igračima Dinama čime sam dao do znaja da je Dinamo zasluženo prošao dalje. A drugi je problem što neki misle da ne bih trebao imati pravo na svoje mišljenje, bez obzira bio u pravu ili ne. E, pa to neka zaborave! Stojim iza onoga što sam rekao nakon utakmice, suđenje u objema utakmicama protiv Dinama nije bilo dobro. U utakmicama takve europske razine trebali bi suditi suci koji drugačije tumače nogometna pravila! Ne govorim o tome koliko je Dinamo kvalitetniji od nas! Ispali smo od boljega protivnika, utakmica na Kantridi bila je otvorena, mislim da nakon te utakmice naši igrači zaslužuju malo veći respekt. Ali ako netko misli da ću klimati glavom i šutjeti, ja kažem da neću! Govorit ću otvoreno o onome što vidim, što ne znači da sam u pravu, kaže Kek.

Previše bježanja od odgovornosti u klubu
Bekim Balaj igra protiv Istre čime priče o teškoj ozljedi dobivaju drugačiji smisao:
- Prema našoj liječničkoj službi Balaj bi trebao ležati u gipsu! Ponekad treba preuzeti neku odluku koja rizična, ali budite sigurno da nitko u klubu na čelu sa mnom nikada ništa ne bi uradio na štetu zdravlja igrača! Govorim to zbog reakcija nakon utakmice protiv Dinama, jer nitko nikome ništa nije zabranio ili dozvolio mimo dogovora. Zajedno smo donijeli odluku da Balaj igra protiv Dinama! I to je bježanje od odgovornosti, mislim da u klubu toga ima previše, kaže Kek.

Što se tiče utakmice protiv Istre, trener Rijeke kaže sljedeće:

- Pred nama je regionalni derbi, stiže nam Istra koja je zadnjim rezultatima potvrdila da ima kvalitetne igrače i da je sposobna ostati u ligi. Nisam pobornik velikih rotacija u momčadi, u europskom nogometu toga ima sve manje. Mijenjaju se najviše po dvojica, trojica igrača, većinom oni koji ne mogu igrati. U našoj momčadi ima puno igrača koji imaju veliku minutažu, imao onih koji su igrali manje i čekaju šansu. Probat ćemo trkom i agresijom slomiti Istru, koju je Igor Pamić opet jako dobro posložio. U zadnjim utakmicama pokazali su kvalitetu ne samo rezultatima, nego i igrom. Trojica igrača, Leovac, Jugović i Vešović, otpadaju zbog crvenih kartona, upitan je Sharbini kojega boli tetiva, svi su ostali na dispoziciji. Što se tiče igrača koji su dobili crvene kartone, ne podržavam takvo ponašanje, posebno igrača na klupi. O tome smo također razgovarali i sada moramo gledati prema naprijed. Dolazi nova utakmica, priliku će dobiti netko drugi. Imamo dobru poziciju u prvenstvu, ali i dalje ustrajem na razmišljanju da je svaka iduća utakmica najbitnija. Želim da se tako ponašamo! Protiv Dinama momčad je opet pokazala veću doze agresivnosti i trke! Poslije utakmica protiv Hajduka u Splitu i Dinama u Zagrebu pomislio sam da možda imamo problema s trčanjem. Protiv Dinama se pokazalo da nemamo, što znači da je problem bio psihološke naravi, govori Kek.

Ispadanjem u Kupu za Rijeku je sezona praktično završila, prvenstvo ulazi u razdoblje tijekom kojega više nema tenzija na terenu i tribinama:

- U srijedu je atmosfera bila sjajna, volio bih kada bi se isto moglo ponoviti protiv Istre. Imali smo veliku pomoć navijača, šteta što sve skupa nije završilo u holivudskom stilu. Raduje me reakcija igrača nakon Dinama, bili su utučeni, ali ne razočarani. Svi skupa moramo ići naprijed u svim segmentima, mislim da se nema smisla opterećivati drugima. Stojim iza toga da Rijeka mora naći svoj put, koji je težak u okruženju koje priznaje samo rezultate. Sezona nije gotova! Ako neki igrači misle da je sezona završila, imat će problema! Svjesni smo da ćemo sada biti izloženi medijskim spekulacijama o tome tko za koga igra! Do zadnje sekunde igramo za sebe, što je u sportu najvažnije. Naš je cilj do kraja sezone skupiti što više bodova i otkloniti dvojbe što se tiče nekih igrača u novoj sezoni. Razdoblje između dviju sezona bit će jako zanimljivo kao i obično, zato ću do kraja sezone sakupljati informacije koje najbolje dobiješ kroz utakmice. Stojim iza toga da uvijek igraju najspremiji, a kada govorimo o mladim igračima, teško je iz ritma druge ući u prvu momčad. Pa nismo mi u klubu toliko ludi da ne bismo pokušali promovirati mlade igrače, ali zna se koji put mladi igrači moraju proći, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.