Mario Cvitanović, trener Dinama: Ne zanima me protiv koga igramo, Dinamo uvijek ima velika očekivanja

Subota, 21. listopada 2017. 12:13 Napisao/la  SC

Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Jedva čekamo da istrčimo, kaže trener modrih

Mario Cvitanović (Dinamo)
Mario Cvitanović (Dinamo)

Nogometaši Dinama večeras od 19 sati gostuju na Poljudu kod Hajduka. Modri žele pobjedu nakon remija sa Osijekom, no svjesni su da neće biti jednostavno.

- Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet, rekao je trener Dinama Mario Cvitanović.

Dinamo ima sedam bodova više od Hajudka, i pet od Rijeke te tu razliku žele i zadržati. S druge strane, bilima bi pobjeda donijela smanjenje bodovnog zaostatka te nadu u utrci za naslov.

- U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da pokažemo na terenu naše taktičke varijante. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja živim na takav način. Ne zanima me protiv koga igramo, želim dobru igru, pozitivan stav, karakter, vjeru u sebe, poniznost i čvrsto stajanje na zemlji. Dinamo uvijek ima velika očekivanja, na takav način funkcioniramo, poručio je Cvitanović.

Modri će u Splitu biti bez Matela, Fiolića i Perića.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.