MAĐARSKI KAPITAL U OSIJEKU

Viktor Orban ulaže oko 50 mil. eura

Utorak, 02. listopada 2018. 18:10 Napisao/la  SC

 Meštrović zahvaljuje mađarskom premijeru

Ivan Meštrović i Viktor Orban
Ivan Meštrović i Viktor Orban

 

Ivan Meštrović predsjednik je prvog hrvatskog kluba koji bi od osamostaljenja trebao dobiti reprezentativni natkriveni stadion.

Predsjednik Osijeka naglašava da će uskoro biti izgrađen stadion i najmoderniji kamp u jugoistočnoj Europi.

- Obavljeno je 15 posto posla u vezi gradnje stadiona s 12.850 mjesta i kampa sa sedam igrališta od čega dva s hibridnom travom. Stvaramo u Osijeku kapitalni objekt za iduće stoljeće što je veća pobjeda od bilo kojeg nogometnog trofeja. Sadržaji koji podrazumijeva sve, od tribina i svih tih terena do svlačionica, dvorana, medicinskog trakta, fitness-prostora, ureda, restorana, soba u rangu hotelskih stajati će od 35 do 50 milijuna eura. Sve je izvjesniji potonji iznos, kazao je Meštrović za službenu stranicu Prve HNL.

Većinski vlasnik Osijeka je mađarski tajkun Lörinc Meszaros:

- Osim njemu, neizostavno moram zahvaliti i Viktoru Orbanu, mađarskom premijeru bez čijeg osobnog utjecaja ne bi bilo svih tih investicija. Mađari su stvarno sponzor za uzor. Analogno tome što grade naš stadion bilo bi kao da Talijani grade Istrin, Nijemci Lokomotivin, a Francuzi Hajdukov, smatra Meštrović.

Sportski ciljevi dugoročno su jasni, Osijek se priprema osvojiti prvu titulu prvaka. Za sada je proračun ograničen na sljedeći iznos:

- Teško je ustanoviti, nekoliko milijuna eura već je potrošeno za kamp. Za sportski pogon dovoljno je 8 milijuna eura, zaključuje Meštrović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.