Mađarska vlada gradi nogometni kamp u Osijeku, uskoro počinje izgradnja stadiona

Utorak, 19. rujna 2017. 09:55 Napisao/la  SC

Vlada Republike Mađarske osigurala 3,3 mil. eura nakon raspisanog natječaja na koji je uspješno aplicirala osječka škola nogometa

Ivan Meštrović predstavio kamp vrijedan 8 mil. eura
Ivan Meštrović predstavio kamp vrijedan 8 mil. eura


Osijek misli ozbiljno otkada je vlasnik postao mađarski tajkun Lorinc Meszaros, veliki prijatelj premijera Viktora Orbana!

Uskoro počinje najavljena izgradnja kampa škole nogometa Pampas, projekt vrijedan oko 8 milijuna eura predviđa izgradnju pet nogometnih igrališta s prirodnom i tri igrališta s umjetnom travom.

 Zanimljivo je da je značajan dio sredstava osigurala je Vlada Republike Mađarske nakon raspisanog natječaja na koji je uspješno aplicirala osječka škola nogometa.

Dakle, Mađarska ulaže  3,3 milijuna eura u razvoj nogometa u Slavoniji. Izgradnja bi trebala završiti za 18 mjeseci.

 - Grad preuzima obvezu rješavanja dozvola, a potom i samu izgradnju pristupne ceste do budućeg Kampa. Zahvaljujem i ovom prilikom „lokomotivi“ u gradskoj upravi, gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji se zaista angažirao na ovom projektu. Želim posebno zahvaliti i svome prijatelju i poslovnom partneru Lorincu Meszarosu, kao i mađarskoj Vladi prema kojoj ćemo i sljedećih godina aplicirati naše projekte i nadati se novim sredstvima, rekao je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović i najavio pomoć HNS-a.
 
 - Davor Šuker nam je u neformalnom razgovoru obećao osigurati milijun eura koje ćemo upotrijebiti za pokrivanje terena, govori Meštrović.

Što se izgradnje stadiona tiče, Meštrović kaže:

- Rušit ćemo tribine po etapama kako bismo sve domaće utakmice mogli igrati na svom terenu, a ne u nekom drugom gradu. Na tome sam i osobno inzistirao, stoga će se, recimo, rušiti Sjever, Jug i Istok, a svi ćemo za to vrijeme biti na Zapadu... Stadion će imati kapacitet od najviše 15.000 gledatelja, a na njemu će se gledatelji zasigurno osjećati kao i u velikim, modernim europskim nogometnim arenama. Mislim da bismo mogli najduže za dvije i pol godine imati novi stadion, na koji će ljudi dolaziti i satima prije utakmice jer ćemo im organizirati različite sadržaje, kaže predsjednik Osijeka.

Dok gradi infrastrukturu Osijek planira poremetiti odnose u hrvatskom nogometu:

- Uvijek nam cilj mora biti naslov prvaka, bez njega bi sav rad i ulaganja bili kao juha bez soli, rekao je Meštrović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.