LOKOMOTIVA - RIJEKA Matjaž Kek: Igra se derbi kola i bilo bi lijepo da tribine budu popunjenije

Subota, 23. studenog 2013. 08:38 Napisao/la  SC

Stadion na Maksimiru (19): Lokomtiva - Rijeka. Utakmica Hrvatske pokazala je ono što stalno govorim, pozitivni rezultati mogu se ostvariti jedino u pravom ambijentu, kaže Kek

Nakon dvotjedne stanke nogometaši Rijeke u subotu od 19 sati igraju derbi 17. kola u Maksimiru. Protivnik je Lokomotiva, momčad trenera Tomislava Ivkovića, koji slovi najvećim kandidatom za klupu Dinama. Utakmica dviju najboljih hrvatskih momčadi po svemu zaslužuje pažnju iako je jasno da će se igrati pred praznim tribinama stadiona koji je prije nekoliko dana euforično ispratio hrvatsku reprezentaciju u Brazil.

- Utakmica Hrvatske pokazala je ono što stalno govorim, pozitivni rezultati mogu se ostvariti jedino u pravom ambijentu, što je najviše nedostajalo u zadnjim utakmicama reprezentacije. Treba biti realan i reći da je Belgija bila bolja u kvalifikacijama, kao i da igrači poput Mandžukića, Modrića, Kovačića, Rakitića i ostali, nisu zaboravili igrati nogomet. To su igrači koji svaku utakmicu igraju pred 50.000 ljudi, vidjelo je protiv Islanda koliko im je u prethodnim utakmicama nedostajao pravi ambijent. Sada treba nastaviti raditi, iz iskustva znam da vrijeme do početka Svjetskog prvenstva brzo prođe, kaže trener Matjaž Kek.

Utakmicom protiv Lokomotive za Rijeku počinje završni ciklus, do 15. prosinca momčad mora odigrati čak 7 utakmica, pa je stanka dobro došla:

- Imamo priliku ovu polusezonu završiti tako da se o njoj dugo piše. Stanka je dobro došla zbog igrača kod kojih se osjećao zamor. U Rovinju smo trenirali u dobrim uvjetima s obzirom na loše vrijeme, zadovoljan sam. S druge strane, imamo dosta reprezentativaca. Treneru kojemu nedostaju glavni igrači nije idealno raditi. Prezadovoljan sam što su svi reprezentativci pozitivno prošli kroz ovaj ciklus. Kvržić je igrao protiv Argentine, a izbornik Sušić je izvršio samo tri promjene. Benko je igrao na Islandu, Maleš je u debitirao u kadru A-reprezentacije, Močinić i Datković su stožerni igrači U-21 reprezentacije, kaže Kek.

Utakmica protiv Lokomotive određuje poredak na vrhu, a indikativno je da Rijeka ove sezone još uvijek nije pobijedila ni jednu momčad s vrha ljestvice:

- Nemam ništa protiv da tako ostane i dalje, a da mi budemo otprilike tu gdje smo sada i da na kraju ostvarimo cilj, a to je plasman u Europu. U utakmicama protiv momčadi iz vrha presuđuju nijanse, bilo je utakmica u kojima s izgubili u sudačkoj nadoknadi, u nekim utakmicama nismo realizirali šanse koje inače realiziramo. Jedino mi je žao utakmice protiv Splita u kojoj smo podbacili, smatra Kek.

Lokomotiva je momčad koja teži nadigravanju, utakmica bi trebala biti zanimljiva

- Ako ne budemo najbolji  što možemo biti, imat ćemo problema. Budemo li kvalitetni, rastrčani, organizirani i disciplinirani, bit će to prava utakmica dvije ekipe koja vole nogomet i koje se žele nadigravati. Lokomotive je dobro vođena momčad. Po svemu se igra derbi kola i bilo bi lijepo da tribine u Maksimiru budu popunjenije nego obično, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.