Lokomotiva - Rijeka (18): Može li Tomislav Ivković iznenaditi Matjaža Keka?

Ponedjeljak, 09. ožujka 2015. 09:25 Napisao/la  I. V.

Zagreb (18): Lokomotiva - Rijeka. Današnja utakmica bit će zanimljiva s Ivkovićeva aspekta toliko koliko se od trenera Lokomotive očekuje reakcija nakon tri katastrofalna poraza


Nogometaši Rijeke danas od 18 sati igraju protiv Lokomotive zadnju utakmicu 20. kola, utakmica u Kranjčevićevoj drugi je uzastopni susret dviju momčadi na istom mjestu. U četvrtak je Rijeka na istom igralištu uvjerljivo pobijedila (4:0) i još uvjerljivije nadigrala Lokomotivu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa, riječka momčad po natopljenom travnjaku odigrala je jednu od boljih utakmica ove sezone.

Prvi put zajedno u veznom redu igrali su Radošević, Močinić i Mišić, koji su ubrzali protok lopte u odnosu na prethodne utakmice. Povrh svega, Močinić i Radošević, djelovali su vrlo čvrsto u bloku ispred uže obrane, a Mišić je donio neophodnu okomitost u napadu.

Budući da Filip Bradarić nije spreman za utakmicu, trener Matjaže Kek u središnjicu jedino može vratiti Alexa. Španjolski internacionalac drugačiji je tip veznog igrača od Mišića, kojemu više odgovara igrati na mjestu iza klasičnog napadača. Budući da se u momčad vraća Bekim Balaj i Keka sigurno zanima kako bi se Mišić slagao u igri s albanskim reprezentativcem.

Što se tiče Lokomotive, trener Tomislav Ivković bio je jako razočaran nakon debakla u četvrtak. Trećeg zaredom u utakmicama protiv Rijeke! Momčad koja u trima utakmicama primi čak 14 pogodaka očito ima problema s pristupom. Ivković teži nadigravanju, visoko drži zadnju liniju što kvalitetnijim močadima poput riječke otvara slobodan (među)prostor u kojemu posebno do izražaja dolazi Anas Sharbini.

Današnja utakmica bit će zanimljiva s Ivkovićeva aspekta toliko koliko se od trenera Lokomotive očekuje reakcija nakon tri katastrofalna poraza. Ako Ivković sam sebi napokon prizna da je Rijeka puno kvalitetnija momčad, utakmica bi mogla biti potpuno različita od prethodnih.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.