LOKOMOTIVA - DINAMO Mogu li lokosi prvi put u povijesti otkinuti bod modrima i osigurati Europu?

Petak, 17. svibnja 2013. 10:18 Napisao/la  SC

- Prva nam je motivacija da Dinamu uzmemo bod,  jer nam je taj bod važan da budemo drugi na tablici. Druga motivacija je da Kelava napokon nakon više od 900 minuta primi gol, kaže Tomislav Ivković, trener Lokomotive. Utakmica je na rasporedu u petak od 20 sati

Petak navečer nudi ogled Lokomotive i Dinama u sklopu 32. kolu odnosno ogled druge i prve ekipe Dinama kako ih većina javnosti u Hrvatskoj doživljava. Lokomotivi je u posljednje dvije utakmice dovoljan bod da kroz prvenstvo ostvari plasman u Europsku ligu, a svoju priliku imaju i u Kupu Hrvatske gdje u uzvratu finala čekaju Hajduk (1:2).

- Utakmica protiv Dinama za nas ima dodatnu motivaciju.  Prva nam je motivacija da Dinamu uzmemo bod,  jer nam je taj bod jako važan da budemo drugi na tablici. Druga će motivacija mojim igračima biti da Kelava napokon nakon više od 900 minuta primi gol, a nema veće motivacije od toga da igrači pruže sebi zadovoljstvo i napokon svladaju Kelavu, rekao je Tomislav Ivković, trener Lokomotive.

Motivacija bi mogla biti i činjenica da Lokomotivu svi doživljavaju kao filijalu Dinama, a lokosi ujedno u Prvoj HNL nikada nisu otkinuli bod modrima.  

- Što se tiče sastava, mogu reći da Antolić, Kramarić i Barbarić zbog ozljeda sigurno neće igrati. Igrat će oni koji će biti spremni, jer protiv momčadi kao što je Dinamo ne mogu igrati igrači koji nisu spremni. Koji će sastav istrčati odlučiti ću sutra nakon treninga, i duboko sam uvjeren da će igrači koji će igrati protiv Dinama svaki pojedinačno odigrati utakmicu života, rekao je trener Lokomotive Tomislav Ivković te zaključio da nikad nije mirnije očekivao derbi s Dinamom.

Ante Puljić poručio je da će protiv Dinama odigrati mušku utakmicu.

- Dinamo je najbolja momčad i utakmicu protiv njih shvatili smo ozbiljno i ozbiljno se za nju pripremali, jer želimo pokazati da nismo nezasluženo na ovom mjestu na tablici na kojem se i nalazimo i sve ćemo učiniti da izvučemo pozitivan rezultat. Ako to uspijemo, ostat će u momčadi pozitivna atmosfera uoči uzvratne utakmice finala Kupa protiv Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.