KAKO POSTATI PRVAK Joan Carrillo: Rijeka je četiri godine rasla kao momčad i sada dolaze rezultati

Subota, 20. svibnja 2017. 23:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Biti prvak je jako teško, moraš biti superioran, ja to mogu reći jer sam bio prvak. Moraš imati dobre igrače, moraš imati momčad, igrače koji dišu skupa, kaže trener Hajduka

Hajduk je postigao šest pogodaka protiv Intera, četverostruki Marko Futacs odigrao je najbolju utakmicu u bijelom dresu:

- Futacs je napadač koji je svake godine postizao svoju porciju golova. Vodio sam momčad protiv njega u Mađarskoj, znam ga od tada i znam koliko je dobar igrač. On jako puno radi, puno se bori, stalno je u prilici za postizanje gola i ako postane najbolji strijelac lige, bit će to dobro, kazao je Joan Carrillo o mađarskom napadaču.

Hajduk igra sve bolje, sve se glasnije spominje pohod na titulu praka iduće sezone:

- Biti prvak je jako teško, moraš biti superioran, ja to mogu reći jer sam bio prvak. Moraš imati dobre igrače, moraš imati momčad, igrače koji dišu skupa. To se gradi, ne postoji situacija da kupiš jednog igrača i imaš momčad. Moraš uvjeriti igrače u svoju filozofiju. Utakmice ne dobiva samo kvaliteta nego momčad. Sve to počinje s jednom malo, malom idejom. Rijeka je četiri godine rasla kao momčad i sada dolaze rezultati. Jako je teško preko noći napraviti momčad i postati prvak. Može se dogoditi da složiš dobru momčad od dobrih igrača a da rezultati budu negativni, kaže Carrillo.

Sportski direktor najavio je ostavku ako Hajduk ne bude treći:

- Mario je profesionalac, mislim da bi gubitak Maria bio jako težak gubitak za naš klub. Neovisno o svemu, mi smo orijentirani na Slaven Belupo, ako ta pobjeda bude važna i za neke druge stvari, ok, ali Mario je dovoljno inteligentan da samostalno odluči o svojoj budućnosti. Ali mislim da bi to bio jako veliki gubitak za Hajduk. Provodimo jako puno vrmena zajedno, doručkujemo i večeramo zajedno, razgovaramo, imamo zajednički, nogometni jezik. On je Portugalac, ja Španjolac, on zna moja razmišljanja, a kad pričamo zajedničkim nogometnim jezikom, to mi olakšava stvar, zaključuje Carrillo.

- Ružno zvuči, ipak je malo puno šest golova, ali tako je to kad dođeš na Poljud samo s dva standarda igrača. Do 52. minute smo se držali, imali smo i jednu šansu, ali nakon drugog gola momčad u kojoj je bilo pet juniora raspala se pod naletom imena Hajduk i publike. Bio je to kasični 'blitzkrieg'... Možda smo imali previše Hajdukovaca u momčadi, ha, ha, ha... Ma imao sam i prije puno Hajdukovaca, oni kad dođu na Poljud najradije bi odjenuli bijeli dres i navijali s Torcidom! Stvarno se ne sjećam da je neki bivši Hajdukovac dobro odigrao na Poljudu, kaže trener Intera Samir Toplak, koji radi mukotrpan posao:

- Umorio sam se, i to puno, krpali smo se, ovo više nije profesionalizam nego improvizacija. Radimo na rekonstrukciji momčad, drago mi je da nismo pokazali sindrom Zagreba od lani, nismo kiksali i ispali, pomogli su nam slabašni Cibalia i Split. Cilj smo ispunili, da smo ostali kompetni, bili bismo bolje plasirani. Ali mi živimo od prodaja. Moramo pogoditi s pojačanjima, prinovama, kad zaostaneš, teško se vraćati, govori Toplak, koji je ovako opisao Futacsa:  

- On je igrač koji zna igrati, mene jako podsjeća na Karsten Janckera, na Pamića, vidi se da zna, teško ga je čuvati... Zabranio sam igračlima da idu u duel s njim... Hajduk je puno s njim dobio, jako dobar igrač, smatra Toplak.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.